May 28, 2024

Oamenii pichetează în fața unui magazin Starbucks din East Village din New York pe 16 noiembrie 2023.

Spencer Pratt |. Getty Images

când Starbucks Și cu sindicatul barista care reia discuțiile despre contract săptămâna aceasta, lucrătorii ar putea câștiga un impuls reînnoit – datorită directorului executiv al companiei.

Gigantul cafelei s-a trezit să raporteze obiectiv luna trecută Un trimestru provocator. Vânzările la același magazin din SUA au scăzut cu 3%, iar traficul clienților a scăzut cu 7%. Drept urmare, compania și-a redus previziunile pentru 2024.

Directorul executiv Laxman Narasimhan a recunoscut că Starbucks vede consumatorii devenind mai precauți în ceea ce privește cheltuielile, dar a menționat și necesitatea de a face îmbunătățiri în magazin, deoarece compania vede tendințe tulburătoare. Starbucks raportează că rata comenzilor neonorrate în aplicația sa mobilă este la vârsta adolescenței și spune că există mai puțini clienți ocazionali.

Într-un discurs pregătit adresat analiștilor de pe Wall Street, Narasimhan a enumerat câteva dintre provocările pe care lucrătorii sindicali le-au evidențiat în timp ce luptă pentru condiții de muncă mai bune.

„În special în magazinele noastre din SUA, ne concentrăm pe crearea unui mediu mai stabil pentru partenerii noștri prin investiții în inovarea echipamentelor, îmbunătățirea proceselor, personal, programare și reducerea deșeurilor, toate acestea lucrând cu partenerii și prioritizează crearea unui mediu de lucru mai satisfăcător. dintre partenerii noștri.

El a adăugat într-un interviu acordat emisiunii „Squawk on the Street” de la CNBC că randamentul s-a îmbunătățit și a spus că planul de acțiune al companiei va continua să se bazeze pe îmbunătățirea magazinelor și pe o mai bună comunicare a valorii pentru a continua impulsul.

„Am îmbunătățit viteza de deservire în fiecare trimestru. Dacă te uiți la procesele pe care le implementăm, în special în perioadele de vârf, avem oportunități de a îmbunătăți acest lucru și mai mult, schimbând procesele și instrumentele pe care le oferim în perioadele de vârf. ”, a spus Narasimhan.

Pentru United Workers, sindicatul din spatele organizației Starbucks, el a recunoscut că există speranță că se poate face mai mult.

Provocări de personal

Eforturile de organizare au început în urmă cu aproximativ trei ani în Buffalo, N.Y., conduse de directorul executiv de atunci Kevin Johnson. La acea vreme, Starbucks era o companie cunoscută de mult pentru că oferă beneficii progresive angajaților săi.

Dar baristii, inspirați de experiențele lor din timpul pandemiei, fac eforturi pentru schimbări în cafenelele companiei. Cele două părți au făcut „progresuri semnificative” în negocierile contractuale, după ce peste 430 de magazine sindicalizate și doi directori executivi au avut un ton mai optimist după două zile de întâlniri de succes luna trecută.

Starbucks și sindicatul se întâlnesc pentru a continua dezvoltarea unui cadru care va oferi o bază pentru progresul fiecărui contract individual de magazin.

„Cred că acum vedem o recunoaștere din partea companiei că există o problemă”, a declarat Michelle Eisen, un reprezentant al sindicatului și un membru inițial al primului sindicat organizat al companiei din Buffalo, înaintea discuțiilor, pentru CNBC.

„L-am auzit pe Narasimhan făcând o declarație după apelul privind veniturile spunând că sunt conștienți de faptul că magazinele se confruntă cu probleme de personal”, a spus Eisen, care lucrează cu compania de mai bine de un deceniu și a fost una dintre cele 150 de persoane care au participat la eveniment. întâlnire de negociere în față cu Starbucks Unul dintre reprezentanți.

„Cred că acum este o lume nouă în care directorii executivi au spus: „Uite, avem unele probleme, știm că avem unele probleme și vrem să muncim din greu pentru a le remedia”, a spus Eisen. „În calitate de lucrător sindical, aș dori să aud să fac sugestii pentru a ajuta la rezolvarea acestor probleme.”

În investigațiile interne și reuniunile comitetului de negociere, partenerii reprezentați de sindicat au citat în mod constant „personalul și programarea” drept o problemă de primă prioritate. Marea majoritate a partenerilor au spus că locurile lor de muncă erau adesea lipsite de personal, iar majoritatea partenerilor au spus că lucrează mai puține ore decât își doreau sau aveau nevoie.

De asemenea, sindicatele au făcut eforturi pentru salarii și beneficii mai mari.

Starbucks a declarat că a făcut progrese semnificative în ceea ce privește personalul și programarea în ultimii doi ani. Compania spune că modelul avansat de personal este capabil să ia în considerare nu numai tendințele istorice în timpul alocat fiecărui magazin, ci și tendințele actuale, tipurile de produse disponibile și promoțiile viitoare. Starbucks a spus că datele sale confirmă că partenerii beneficiază acum de mai multe ore, păstrarea partenerilor și sentimentul crescând în S.U.A., pe măsură ce programele devin mai stabile și mai consistente.

Creșterea comenzilor

Îmbunătățirile de personal ar putea fi cu atât mai importante cu cât Starbucks se așteaptă ca traficul clienților și volumul comenzilor să crească.

În iulie, Starbucks plănuiește să-și deschidă aplicația mobilă de comandă și plată pentru membrii care nu beneficiază de recompense, în efortul de a-și recâștiga baza de clienți ocazional. Acest lucru va permite noi produse și promoții să fie oferite tuturor clienților pentru a crește traficul.

De asemenea, va lansa ceea ce numește Sistemul de alertă: noi echipamente și protocoale pentru a rezolva problemele legate de timpul de emitere a biletelor de către clienți. Sistemul Siren include mașini de gheață personalizate, sisteme de distribuire a laptelui și blendere mai rapide pentru a reduce pașii barista și pentru a aduce băuturi clienților mai rapid. Numărul de magazine va ajunge la 1.000 în iulie.

„Este un sentiment groaznic să fii pe acel etaj, să tragi un autocolant, să te uiți la ora, apoi să te uiți la ceasul de pe perete și să realizezi că ai întârziat opt ​​minute”, a spus Eisen despre comenzile de pe mobil.

“Opt minute nu sună prea mult. Dar când generezi 100 de tranzacții la fiecare jumătate de oră… și îți dai seama că probabil că ți-ai aprovizionat cu 20 de băuturi, se simte rău”, a spus ea.

Magazinele Starbucks au lansat, de asemenea, un alt apel la schimbare, care ar putea avea un efect de pârghie la masa negocierilor: Fostul CEO Starbucks, Howard Schultz, a postat pe LinkedIn după raportul privind veniturile companiei că managementul trebuie să petreacă mai mult timp cu angajații. Înțelegeți-vă pentru a înțelege provocările în curs.

Acesta este al treilea comentariu al său public despre Starbucks și operațiunile sale de când a părăsit compania și consiliul de administrație anul trecut. Este o schimbare semnificativă față de tonul lui Schultz când s-a întors în companie în 2022 pentru a aborda o provocare sindicală, care a fost mai combativă.

Narasimhan a fost îndrumat de Schultz timp de șase luni înainte de a prelua conducerea companiei, petrecând timp cu baristi în magazine și chiar obținând o certificare de barista înainte de a deveni CEO în 2023.

„Subliniez că soluția companiei trebuie să înceapă de acasă: afacerea din SUA este principalul motiv pentru care compania a căzut în disgrație”, a spus Schultz, „Magazinele trebuie să se concentreze frenetic pe experiența clienților din perspectiva comerciantului. Răspunsul nu se află în date, se află în magazine”.

La acea vreme, gigantul cafelei a răspuns: „Întotdeauna am apreciat perspectiva lui Howard. Provocările și oportunitățile pe care le-a evidențiat sunt pe care ne concentrăm. La fel ca și Howard, suntem încrezători în succesul pe termen lung al Starbucks”.

Pasul greșit al CEO-ului Starbucks în sezonul 2: Nu comunicăm valoarea pe care o oferim într-un mod mai pozitiv

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *