May 29, 2024

Pe 26 iulie 2023, un avion American Airlines a parcat la poarta Aeroportului Internațional Los Angeles (LAX) din Los Angeles, California.

Daniel Slim |. AFP |

Linii aeriene americane Miercuri, directorul executiv al companiei aeriene, Robert Isom, a declarat că va reduce semnificativ creșterea capacității în a doua jumătate a anului și va lua în considerare o serie de alte schimbări. Reduce previziunile privind veniturile și profiturile Și a spus că se va despărți de directorul comercial Vasu Raja.

Raja a condus un plan de a genera rezervări directe la compania aeriană pentru a înlocui site-urile web și agenții de turism terți, o strategie care include reducerea braței de vânzări a companiei aeriene. Raja va părăsi compania luna viitoare.

„Vom face unele schimbări foarte curând”, a declarat directorul general Isom la întâlnirea de luare a deciziilor strategice a lui Bernstein de miercuri.

Capacitatea American Airlines va crește cu aproximativ 3,5% în a doua jumătate, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în scădere față de creșterea anuală de aproximativ 8% în primele șase luni ale anului 2024.

Acțiunile American Airlines au scăzut cu aproximativ 15% la începutul tranzacțiilor de miercuri.

Presiunea crește asupra echipei de conducere American Airlines după rezultate mai optimiste și comentarii de la rivali delta și Unitate Isom a spus că compania sa aeriană trebuie să valorifice mai bine tendințele din domeniul călătoriilor corporative, internaționale și premium.

După încheierea de marți, American Airlines a declarat că veniturile din unități din trimestrul al doilea vor scădea probabil cu 6% față de anul precedent, în scădere față de prognoza de luna trecută de o scădere de cel mult 3%. Companiile aeriene au câștigat cei mai mulți bani în al doilea și al treilea trimestru, dar unele zone au avut performanțe mai bune decât altele.

„Raspunderile grave din cauza rezervărilor apropiate pun și mai multe îndoieli cu privire la capacitatea American Airlines de a valorifica valoarea puternică în timpul sezonului de zbor de vară”, a declarat analistul de aviație de la Bernstein, David Vernon.

Compania aeriană a declarat că rezervările pentru companii din primul trimestru au crescut cu puncte procentuale de la mijlocul până la mare, în timp ce Delta Air Lines și United Airlines au susținut creșteri de aproximativ 14%.

La câteva minute după ce American Airlines și-a revizuit prognoza marți, United Airlines și-a reiterat prognoza de profit pentru trimestrul al doilea, dar nu a oferit o perspectivă de venituri. CEO-ul său, absolventul American Airlines, Scott Kirby, este de asemenea programat să vorbească la conferința lui Bernstein.

„Instrucțiunile mai scăzute ale American spun mai multe despre defectele prognozei sale originale decât despre orice modificare generală a cererii de pasageri”, a declarat miercuri analistul companiei aeriene J.P. Morgan, Jamie Baker.

De asemenea, American Airlines a acordat prioritate orașelor Sun Belt și huburilor sale mari din Texas și Carolina de Nord față de piețele de coastă.

Călătoriile aeriene din SUA au atins un nivel record în weekendul Memorial Day, directorii de la United și Delta așteaptă o vară record și rezervări puternice la nivel transatlantic. Pe măsură ce operatorii adaugă capacitate, au apărut unele puncte slabe, cum ar fi în America Latină.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *