May 29, 2024

Jim Chanos

Scott Mill |

Proeminentul vânzător în lipsă Jim Chanos numește un proces în care îl acuză că deturnează fonduri pentru uz personal „fals, fără temei și defăimător”.

Chanos a emis o declarație la CNBC Scott Wapner Răspuns la acuzațiile foștilor investitori Chanos & Co

Conlon Holdings, o companie din Chicago condusă de Sean Conlon, a intentat un proces la tribunalul statului New York în weekend, acuzându-l pe Chanos că și-a folosit compania ca „pușculiță” de la care a împrumutat 10 milioane de dolari în împrumuturi neplătite. Costum Raportat inițial de Bloomberg News.

„După cum știe domnul Conlon, împrumutul intern a fost rambursat în 2021 și am investit peste 30 de milioane de dolari în companie din 2019”, a spus Chanos în declarație. „De fapt, toată conducerea mea, toți partenerii companiei a pierdut bani în ultimii câțiva ani, nimeni mai mult decât mine, iar domnul Conlon încearcă pur și simplu să-și atenueze propriile pierderi prin această încercare crudă de extorcare.”

Conlon nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Chanos, Cunoscut pentru că a numit colapsul companiei de comercializare a energiei Enron Și-a închis fondul speculativ la sfârșitul anului trecut Transformați-l într-un birou de familie și o afacere de consultanță. Decizia lui vine după ani de performanță slabă în care pariurile scurte, inclusiv pe Tesla, nu au funcționat.

Procesul mai susține că Chanos și-a vândut apartamentul din Miami, deținut oficial de compania lui Chanos, pentru 17,8 milioane de dolari la începutul acestei luni, fără a anunța în prealabil partenerii săi. Între timp, procesul susține că iubita lui Chanos, Crystal Conners, a fost agentul de vânzări al tranzacției, care ar fi adus 540.000 de dolari la comisioane standard, potrivit Bloomberg.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *