May 30, 2024

Pe 29 mai 2024, locuitorii s-au aliniat pentru a vota la alegerile naționale din Matile, Africa de Sud.

J. Contesă |. Știri Getty Images |

Congresul Național African din Africa de Sud pare să piardă controlul majoritar în cea mai seismică tranziție politică a țării de la sfârșitul apartheidului.

Un sondaj preliminar de 13,99% a arătat că ANC a primit 42,58% sprijin, Alianța Democrată a câștigat 25,82% din voturi, iar Marxist Economic Freedom Fighters a primit 8,47% sprijin.

Reuters a raportat că Consiliul pentru Cercetare Științifică și Industrială a țării a prezis separat că Congresul Național African va primi aproximativ 42% din voturile naționale, ceea ce a fost diferit de prognoza când 8,5% din secțiile de votare au înregistrat rezultate.

Rezultatele provizorii sunt încă supuse modificării.

Chatham House spune că alegerile din Africa de Sud sunt cele mai competitive din ultimii 30 de ani

Este posibil ca știrile să afecteze investitorii, deoarece ANC – partidul lui Nelson Mandela care a simbolizat lupta pentru eliberarea de sub conducerea minorității albe – își concentrează politicile economice pe incluziune și îmbunătățirea vieții grupurilor dezavantajate. În ciuda acestor eforturi, Banca Mondială prevede că până în 2022 numită Africa de Sud „Cea mai inegală țară din lume”, în timp ce probleme sistemice precum întreruperile cronice de curent, o rată a șomajului de aproape 33% și ratele mari ale criminalității continuă să afecteze țara cu peste 62 de milioane de oameni.

Fondul Monetar Internațional estimează că Africa de Sud Produsul intern brut va crește cu 0,9% în 2024.

Popularitatea ANC a fost în scădere, datele Statista arătând că partidul a primit o majoritate de 57,5% la ultimul vot din 2019, cel mai slab rezultat de la primele alegeri democratice din Africa de Sud din 1994.

Miercuri, Cyril Ramaphosa, liderul în vârstă de 71 de ani al Congresului Național African și actualul președinte al Africii de Sud, a declarat pe rețelele de socializare: „Sub conducerea mea, Congresul Național African a desfășurat împreună cu voluntarii noștri O puternică și mișcare curată ajungând în fiecare colț al țării noastre.

Ramaphosa a preluat funcția de președinte în 2018 și a ajutat la înființarea Sindicatului Național al Minerilor 1982 și a condus una dintre cele mai mari acțiuni de grevă din istoria țării. El caută un al doilea mandat în funcție după ce a supraviețuit unui scandal care implică furtul a peste 500.000 de dolari și a fost absolvit în 2023. Potrivit Associated Press.

acest Dolar Randul sud-african a crescut cu 1,31% la 8:30, ora Londrei, în urma raportului. Joi dimineață, principalul indice bursier din Johannesburg a scăzut cu 1,8%.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *