May 30, 2024

Jody WellmanExpertă în psihologie pozitivă și lider executiv timp de 17 ani, ea și-a dat seama că atingerea vârfului succesului nu îi aducea nicio fericire.

„Eu, ca mulți oameni, sunt orientat spre realizări. Mi-am legat sentimentul de valoare de ceea ce făceam, cât de mult am produs, numele de pe cartea mea de vizită și m-am simțit de parcă am rămas blocat pe capcane. de succes, mai ales A fost la sfârșitul carierei mele corporative”, a declarat Wellman pentru CNBC Make It.

Wellman a fondat recent platforma de wellness patru mii de luni și a scris această carte “Mori doar o data.” Anterior, ea a deținut funcții de conducere la companii precum Canadian Sports Club și Bally Total Fitness.

În ciuda faptului că se afla într-o poziție de succes de invidiat, ea a simțit că a ajuns într-o fundătură în ultimul său rol corporativ de președinte de operațiuni senior al Bally Total Fitness.

„Probabil că am ajuns la sfârșitul a ceea ce pot face în această companie, tavanul meu de sticlă”, a spus ea. “Nu am avut ocazia să mai fac nimic. Atinsesem un astfel de vârf până atunci.”

Wellman a spus că sentimentele de deznădejde și frică au fost sporite, deoarece întreaga ei identitate depindea de cariera ei.

Și-a dat seama că și-a pus toate speranțele în găsirea unui sens prin munca ei și a neglijat alte aspecte ale vieții ei.

„Dacă munca ar fi doar o parte din viața ta minunată?”

O modalitate de a găsi sens este să distrageți atenția de la muncă și să acordați prioritate vieții în afara muncii.

„Dacă munca ar fi doar o parte din viața ta minunată?” a spus Wellman. „De asta avem nevoie, trebuie să facem mai mult efort pentru a ne construi vieți în afara muncii, care să ne facă fericiți și să ne dea sens.”

Ea explică că oamenii nu au prea multă agenție la locul de muncă, majoritatea sarcinilor și responsabilităților le revin.

În schimb, pot folosi această putere în viața lor în afara muncii, unde pot alege și organiza în mod intenționat activitățile pe care le fac pentru a duce la „un sentiment mai puternic de bunăstare”.

Aceasta poate include începerea unui nou hobby, participarea la un curs de fitness, voluntariat sau înscrierea la un curs.

Acest lucru ușurează presiunea de a găsi sens și fericire doar prin viața profesională.

„Lumea nu este suficient de mare pentru ca noi toți să o schimbăm”

Wellman a spus că există o așteptare culturală că munca este un „sistem de livrare universal” care poate atinge scopul și sensul vieții, dar nu este cazul.

„Mulți dintre noi urmăresc imposibilul. Așa că pornim în această călătorie pentru a încerca să găsim un loc de muncă care să ne lumineze, să ne folosească toate talentele, să ne facă să simțim că contribuim la lume și putem fi plătiți pentru a lucra.

Ea explică că presiunea cu care se confruntă cei mai mulți oameni pentru a atinge obiective „mari, ambițioase, care schimbă lumea” prin cariera îi determină să-și neglijeze viața în afara muncii.

„Lumea nu este suficient de mare pentru ca noi toți să o schimbăm”, a spus Wellman, adăugând că oamenii trebuie să se concentreze pe schimbarea propriei lumi și să extragă sens din viața din jurul lor.

Wellman a spus că a intervievat o femeie de mare succes în timp ce își scria cartea, care a descoperit că scopul ei în viață era să ridice moralul oamenilor atunci când vorbeau cu ea.

O altă persoană cu care a vorbit a spus că vrea să fie cel mai bun unchi de acolo pentru că nu avea copii ai lui și slujba lui era obișnuită.

„Aceasta este o versiune mai localizată, care este mai accesibilă pentru majoritatea dintre noi și îndrăznesc să spun chiar mai de impact?”, a adăugat ea.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *