May 30, 2024

Eric Isaacson |. Viziunea digitală |

SINGAPORE – Singapore face eforturi pentru centre de date verzi, deoarece cererea explozivă de inteligență artificială pune presiune asupra resurselor energetice.

Orașul-stat a dezvăluit joi o foaie de parcurs pentru centrele de date ecologice pentru a-și susține ambițiile economiei digitale, pe măsură ce cererea de inteligență artificială și de calcul crește.

„Pe măsură ce cererea pentru calcularea cu inteligență digitală și artificială continuă să crească, cererea pentru capacitatea centrelor de date va crește și ea”, a declarat joi ministrul principal de stat pentru comunicații și informație, Janil Puthucheary.

Foaia de parcurs urmărește să furnizeze cel puțin 300 MW de capacitate suplimentară pe termen scurt, cu capacitate suplimentară disponibilă prin „implementarea energiei verzi”.

Planurile de a oferi o capacitate suplimentară a centrelor de date includ îmbunătățirea eficienței energetice a tuturor centrelor de date din Singapore, implementarea de echipamente IT eficiente din punct de vedere energetic și furnizarea de stimulente sau subvenții pentru eficiența resurselor.

„Centrul de date de aici profită și de statutul internațional mai larg al Singapore ca centru de afaceri și digital”, a declarat Autoritatea de Dezvoltare Media Infocomm din Singapore într-un comunicat de presă, IMDA promovează și reglementează industria de comunicații și media din Singapore.

„Pe măsură ce cererea de inteligență artificială crește, crește și cererea de energie. Acest lucru pune presiune asupra rețelei energetice naționale, care trebuie gestionată pe termen scurt”. Institutul Tony Blair pentru Schimbare Globală a spus într-un raport Miercuri.

Boom-ul inteligenței artificiale a crescut cererea de centre de date, care stochează cantitățile mari de date necesare antrenării și implementării modelelor de inteligență artificială, făcându-le extrem de consumatoare de energie.

Tom Lee de la Fundstrat spune că cea mai bună strategie pentru investitori este să rămână cu instrumente eficiente precum inteligența artificială.

Deși companiei îi place Microsoft și Google Institutul Tony Blair pentru Schimbări Globale a spus că, în timp ce guvernul a investit masiv pentru a crește utilizarea energiei curate, trebuie să continue să ofere stimulente întreprinderilor.

Puthucheary a spus că centrele de date sunt „cea mai mare sursă de emisii indirecte de carbon” din industria informației și comunicațiilor. „Aceștia reprezintă 82% din emisiile din sectorul TIC din Singapore și 7% din consumul total de energie electrică din Singapore”.

Potrivit statisticilor, Singapore este a doua cea mai mare piață de centre de date din Asia de Sud-Est și a șasea cea mai mare piață de centre de date din Asia Pacific. Datele provin de la firma globală de servicii imobiliare Cushman & Wakefield.

Potrivit IMDA, Singapore are peste 70 de centre de date cloud, de întreprindere și de găzduire capabile să găzduiască platforme cloud, servicii digitale și sarcini de lucru cu inteligență artificială de intensitate mai mare.

Cushman & Wakefield au spus că, pe măsură ce piața globală a centrelor de date atinge noi cote maxime în 2023, constrângerile de putere „au determinat operatorii de centre de date să evalueze în continuare piețele mici neexploatate din întreaga lume”.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *