May 30, 2024

Efecte de pixeli |

Pentru americanii cu venituri mai mici, ritmul de recrutare inca ma tin tareÎn timp ce cererea de muncitori cu salarii mai mari a scăzut ușor, ea rămâne constantă peste valorile de referință dinainte de pandemie, potrivit celor mai recente date de la Vanguard Group.

Potrivit celor mai recente date de la Vanguard, rata de angajare pentru treimea inferioară a lucrătorilor în funcție de câștig (cei care câștigă mai puțin de 55.000 de dolari pe an) a fost de 1,5% în martie, o rată care a variat în esență din septembrie 2023 la acest nivel. a analiza.

Mai multe de la Personal Finance:
Inteligența artificială se ciocnește de locurile de muncă cu gulere albe bine plătite
Creșterile anuale pentru unele poziții sunt încă mari
Cum să descoperiți și să depășiți munca „fantomă”.

Rata de angajare măsoară numărul de angajați noi în comparație cu angajații existenți.

Vanguard a constatat că, prin comparație, ponderea lucrătorilor din treimea inferioară a câștigului a fost mai mică în lunile dinaintea pandemiei de Covid-19, oscilând între 1,2% și 1,3%.

Adam Schickling, economist senior la Vanguard Group, a declarat într-o analiză: „Acest lucru reflectă parțial faptul că industria serviciilor cu salarii mici încă încearcă să-și revină de impactul noii epidemii de coroană, ceea ce este o provocare deoarece mulți lucrători s-au întors. la un loc de muncă cu salariu mare.

Vanguard este unul dintre cei mai mari administratori de plan 401(k) din Statele Unite. Analiza sa se bazează pe noi înscrieri în planurile 401(k).

Industriile bine plătite adoptă o „abordare prudentă”

Între timp, angajările în rândul celor cu venituri mari au scăzut ușor.

Rata de angajare a lucrătorilor care câștigă între 55.000 USD și 102.000 USD a scăzut la 0,5% în martie, de la 0,6% în septembrie. Cei care au câștigat peste 102.000 de dolari au înregistrat o scădere și mai accentuată, de la 0,6% în septembrie 2023 la 0,4% în martie, a spus Vanguard.

Așa știi că este timpul să renunți la job

Industriile de sănătate și ospitalitate sunt în plină expansiune

Datele arată „destul de fierbinte 2024”

După redeschiderea economiei SUA, creșterea pieței muncii din 2022 s-a răcit în general.

Rezerva Federală va ridica ratele dobânzilor la cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii, într-un efort de a pune frâna economiei și de a controla inflația. Nu este clar când Fed va reduce costurile de împrumut.

Cu toate acestea, piața muncii inca ma tin tare Potrivit multor indicatori, tendința este rezistentă și se poate consolida, a spus Pollack.

„Cred că multe dintre date arată că 2024 va fi foarte fierbinte”, a spus Pollack. „Încetinirea pe care am văzut-o în 2023 nu continuă. Lucrurile fie se stabilizează, fie se îmbunătățesc”.

Anumiți factori favorizanți par să împingă piața muncii înainte. Pe de o parte, a spus Pollack, „recesiunea foarte anticipată” nu s-a materializat, iar companiile care au adoptat o abordare de așteptare în ceea ce privește angajarea și investițiile în afaceri sunt acum mai încrezătoare în creșterea din nou.

În plus, a spus ea, 2024 este începutul „aniilor de vârf de pensionare”. Cea mai mare generație de baby boom este pe cale să o facă Ajunge la 65 de ani De acum până în 2030.

Aceasta înseamnă că companiile trebuie să recruteze o mulțime de talente de ultimă generație pentru a înlocui angajații care pleacă, a spus Pollack.

Cu toate acestea, riscurile rămân pe termen scurt.

Deși locurile de muncă deschise rămân peste nivelurile istorice, acestea sunt în scădere semnificativă față de vârf în timpul pandemiei. O scădere atât de drastică a locurilor de muncă vacante fără o creștere corespunzătoare a șomajului.”este fără precedent„În epoca postbelică, „unic” și extraordinar”, a scris Nick Bunker, director de cercetare economică nord-americană la șantierul Indeed, la începutul acestei luni.

„Dar nu este clar cât timp poate continua această tendință miraculoasă”, a scris el.

Nu ratați aceste rapoarte exclusive de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *