May 30, 2024

Un semn „De vânzare” este afișat în fața unei case de vânzare din San Anselmo, California, pe 30 noiembrie 2023.

Justin Sullivan |. Știri Getty Images |

Contractele de vânzare semnate pentru locuințe existente au scăzut cu 7,7% în aprilie față de martie, cel mai lent ritm din aprilie 2020, potrivit Asociației Naționale a Agenților Imobiliari.

Aceste așa-numite vânzări în așteptare sunt un indicator de perspectivă al vânzărilor care se vor închide o lună până la două luni mai târziu. Vânzările în așteptare au scăzut cu 7,4% față de aprilie anul trecut.

Se preconizează că vânzările vor fi constante comparativ cu martie.

Deoarece numărarea se bazează pe contracte semnate, arată reacția imediată a cumpărătorilor la ratele ipotecare. Potrivit Mortgage News Daily, rata medie a dobânzii la un credit ipotecar fix pe 30 de ani era de aproximativ 6,9% la sfârșitul lunii martie și apoi a început să crească, ajungând la 7,5% până la sfârșitul lunii aprilie.

Creșterea prețurilor la locuințe are un impact imens asupra vânzărilor, deoarece prețurile locuințelor continuă să crească și oferta este foarte scăzută, ceea ce duce la creșterea concurenței.

„Impactul creșterii ratelor dobânzilor pe parcursul lunii aprilie a diminuat achizițiile de locuințe, în ciuda creșterii stocurilor de pe piață”, a declarat economistul șef al NAR, Lawrence Yun, „Dar reducerile preconizate de Fed în cursul acestui an ar trebui să conducă la îmbunătățirea accesibilității și la creștere livra.”

Vânzările au scăzut în fiecare regiune a țării, dar scăderile au fost cele mai severe în Vestul Mijlociu și Vest. Prima are unele dintre cele mai ieftine piețe din țară, iar cea de-a doua are unele dintre cele mai scumpe.

“Perspectivele pentru scăderi măsurabile ale prețurilor par slabe. Dacă aceste zone continuă să adauge locuri de muncă, puținele piețe care experimentează scăderi ale prețurilor vor fi privite ca o a doua șansă pentru cumpărători de a intra pe piață”, a adăugat Yun.

Poate ca răspuns la ritmul lent al vânzărilor din aprilie, proporția vânzătorilor care și-au scăzut prețurile a ajuns la 6,4% în mai, cel mai ridicat nivel din 2022, potrivit unui nou raport al Redfin. Prețul median cerut, de asemenea, a scăzut pentru prima dată în șase luni.

Inventarul activ în aprilie a fost cu 30% mai mare decât în ​​aprilie 2023, potrivit Realtor.com, sugerând că piața de vară ar putea fi mai activă decât anul trecut.

„În timp ce stocurile și prețurile se mișcă într-o direcție mai favorabilă cumpărătorilor, ratele ipotecare mai mici sunt esențiale pentru a aduce cumpărătorii și vânzătorii înapoi pe piață”, a declarat Hannah Jones, analist senior de cercetare economică la Realtor.com.

Nu ratați aceste rapoarte exclusive de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *