May 31, 2024

Pe 26 februarie, prima zi a celui de-al 18-lea Mobile World Congress (MWC), CEO-ul Dell Technologies, Michael Dell, a susținut un discurs despre „Noi strategii pentru o nouă eră” la conferința MWC. Barcelona, ​​Catalonia, Spania.

Kelinkon |. Getty Images

acțiuni Dell Technologies Compania a scăzut vineri cu peste 16%, deoarece investitorii au fost consternați de rezultatele mai slabe decât se așteptau ale companiei. AI Se așteaptă o scădere a stocului de servere și a marjelor de profit.

Dell anunță rezultatele financiare Rezultatele primului trimestru Rezultatele de joi au depășit așteptările analiștilor și au oferit îndrumări optimiste. Compania a declarat că veniturile pentru perioada au fost de 22,24 miliarde dolari, peste estimările analiştilor LSEG de 21,64 miliarde dolari.

Dell a declarat că se așteaptă la un trimestru al doilea câștiguri de 1,65 USD pe acțiune din vânzări de 23,5 miliarde USD până la 24,5 miliarde USD. Analiştii chestionaţi de FactSet se aşteptau la venituri de 23,35 miliarde de dolari. Dell se așteaptă ca vânzările pe întregul an să fie între 93,5 și 97,5 miliarde de dolari.

Acest ritm nu a fost suficient pentru a liniști investitorii și Prețul acțiunilor scade Tranzacționare extinsă joi.

Analiștii de la Bernstein au spus că „principalul dezamăgire” în rezultatele Dell a fost comprimarea de la an la an a profiturilor operaționale în grupul său de soluții de infrastructură. În plus, deși veniturile din serverele de inteligență artificială ale companiei au crescut cu aproximativ 1,7 miliarde USD, profitul operațional a rămas neschimbat față de aceeași perioadă a anului trecut.

Analiștii au spus că acest lucru a ridicat încă o dată îngrijorarea că vânzările de servere de inteligență artificială ale Dell sunt „profituri aproape de zero”. Cu alte cuvinte, inițiativele AI ale companiei nu s-au tradus încă în profituri.

„Pe o bază netă, rezultatele Dell din 1T25 au fost dezamăgitoare în raport cu așteptările foarte mari”, au scris analiștii într-o notă vineri.

Analiștii Bank of America au declarat că Dell a raportat rezultate trimestriale puternice și a reiterat un rating de cumpărare pentru acțiuni. Cu toate acestea, ei au spus că mișcarea după clopoțel s-a datorat parțial stocului de servere AI mai mic decât se aștepta de la Dell, de 3,8 miliarde de dolari, iar marjele de creștere ale companiei se așteaptă să scadă în acest an fiscal.

„Reiterăm Buy, deoarece suntem încă în fazele incipiente ale adoptării AI, pipeline-ul și impulsul serverelor AI continuă să fie puternice și credem că Dell va continua să crească în timp”, au spus analiștii într-un raport de joi capabil să obțină profituri mai mari în domeniul inteligenței artificiale.

Analiștii JPMorgan au spus că nu au fost surprinși de reacția investitorilor la raport, dar au adăugat că cred că preocupările sunt „exagerate”. Ei au menținut un rating supraponderat pe acțiuni și au spus că volatilitatea marjei de profit a Dell va crea o oportunitate de cumpărare atractivă.

Analiștii au spus că compania se așteaptă să-și extindă veniturile și profiturile înainte de obiectivele pe termen mediu și se așteaptă ca Dell să vadă tendințe accelerate ale cererii în inteligența artificială și o renaștere a infrastructurii tradiționale.

„Având în vedere așteptările mari de îmbunătățire a marjei, ne așteptăm ca investitorii să fie dezamăgiți și ne așteptăm ca investitorii să monitorizeze execuția îmbunătățirilor promise în restul anului”, au scris ei într-o notă de joi.

Michael Bloom și Kif Leswing de la CNBC au contribuit la acest raport.

Nu ratați aceste rapoarte exclusive de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *