May 31, 2024

Fostul CEO al Binance, Changpeng Zhao (din mijloc) părăsește tribunalul federal din Seattle pe 30 aprilie 2024.

Jason Redmond |. AFP |

Changpeng Zhao, miliardarul fondator al Binance, s-a prezentat la o închisoare federală cu securitate redusă din Lompoc, California. CNBC a contactat echipa de apărare a firmei de avocatură Latham & Watkins și a confirmat că fostul director de criptomonede este acum în arest.

Zhao este Condamnat la patru luni de închisoare În aprilie, el a pledat vinovat de acuzațiile de spălare de bani la bursa sa de criptomonede.

Sentința fostului CEO Binance a fost semnificativ mai ușoară decât sentința inițială Procurorii federali îl caută de trei ani. Apărarea a cerut cinci luni de încercare. Orientările privind sentința prevăd o pedeapsă de la 12 la 18 luni de închisoare.

„Îmi pare rău”, i-a spus Zhao judecătorului de district din SUA Richard Jones înainte de a primi sentința, a raportat Reuters.

„Cred că primul pas spre asumarea responsabilității este să realizezi pe deplin greșeala”, a spus Zhao în instanță „Aici, nu am reușit să implementez un program adecvat de combatere a spălării banilor… Acum îmi dau seama de gravitatea acestei greșeli”.

Martin de la NYSE: Nu se poate nega succesul ETF-urilor Bitcoin și lichiditatea pe care o aduc pe piață

noiembrieZhao, cunoscut sub numele de „CZ”, a ajuns la un acord cu guvernul SUA care a rezolvat o investigație de ani de zile asupra Binance, cel mai mare schimb de criptomonede din lume. Ca parte a acordului, Zhao a demisionat din funcția de CEO al companiei.

Deși Zhao nu mai conduce compania, se spune că deține aproximativ 90% din Binance.

Scopul presupuselor sale crime include eșecul cu bună știință de a implementa un program eficient de combatere a spălării banilor, așa cum este cerut de Legea privind secretul bancar și permiterea lui Binance să proceseze tranzacții care implică veniturile din activități ilegale, inclusiv tranzacții între persoane din SUA și persoane din jurisdicțiile sancționate.

Statele Unite au ordonat lui Binance să plătească 4,3 miliarde de dolari în amenzi și confiscări. Zhao a fost de acord să plătească o amendă de 50 de milioane de dolari.

Fondatorul și fostul director general al FTX, Sam Bankman-Fried, ispășește și el într-o închisoare federală din SUA. Bankman-Fried a fost găsit vinovat de toate cele șapte acuzații penale în noiembrie și a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Martie O conspirație de fraudă a valorilor mobiliare a dus la falimentul schimbului său de criptomonede și al fondului speculativ aferent Alameda Research. Bankman-Fried a fost, de asemenea, obligat să plătească 11 miliarde de dolari în confiscări într-o decizie a tribunalului federal din Manhattan.

Spre deosebire de Zhao, Bankman-Fried nu a încheiat un acord cu guvernul. În schimb, alți membri ai conducerii sale au cooperat cu procurorii. Caroline Ellison, fostul executiv al Alameda și fosta iubită a lui Bankman-Fried, a fost martora vedetă în timpul procesului penal al guvernului.

Jim Forkin de la CNBC a contribuit la acest raport.

Nu ratați aceste rapoarte exclusive de la CNBC PRO

Familia Sam Bankman-Fried vorbește despre sentință: Avem inima frântă și vom continua să luptăm pentru fiul nostru

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *