May 31, 2024

Pe 21 mai 2024, președintele francez Emmanuel Macron a ținut un discurs la o întâlnire cu membrii din domeniul inteligenței artificiale la palatul prezidențial Elysee din Paris, Franța.

Yoann Valat |. AFP |

PARIS – Franța se afirmă ca următoarea superputere a inteligenței artificiale. (Notă de stil: Parisul stă singur pe linia de dată)

Realizările Franței ca lider în inteligența artificială au fost discutate aprig la conferința Viva Technology de săptămâna trecută de la Paris.

Compania franceză de inteligență artificială H (cunoscută anterior ca Holistic) a stârnit discuții aprinse, în timp ce a strâns 220 de milioane de dolari în finanțare de început („S-au strâns 220 de milioane USD în runda de semințe”? Vă rugăm să ajustați și al doilea punct) Investitorii includ Eric Schmidt, miliardarul fost director executiv al gigantului american Amazon și Google.

O temă comună în rândul companiilor franceze de inteligență artificială care au primit fonduri mari este aceea că includ giganții tehnologici americani pe listele lor de acționari.

La începutul acestei luni, Franța primit O mulțime de noi private investiMicrosoft s-a angajat să investească 4 miliarde de euro (4,4 miliarde de dolari) în Franța, cea mai mare investiție de până acum.

Inteligența artificială este peste tot Viva Tech

La Viva Tech, inteligența artificială este peste tot. Pe lângă semnul uriaș roz strălucitor „VIVA” din față, există o alee numită „AI Avenue”, înconjurată de companii de tehnologie americane precum Salesforce și AWS.

AI generativ este peste tot, chiar și de la companii la care nu te-ai aștepta.

De exemplu, gigantul francez de frumusețe L’Oréal a demonstrat un asistent de frumusețe cu inteligență artificială numit „BeautyGenius” la un stand mare din apropierea centrului locației Porte de Versailles.

Succesul Viva Tech are o mare importanță simbolică pentru Franța și face parte din eforturile țării de a atinge acest obiectiv. deveni Un centru lider de tehnologie și inteligență artificială care rivalizează cu țări precum Statele Unite și China.

„Franța este liderul european în inteligența artificială”, a declarat ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, lui Arjun Kharpal de la CNBC la Viva Tech săptămâna trecută.

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, spune că Franța este liderul european în inteligența artificială

El a precizat că, deși Franța a primit ajutor de la giganții tehnologici americani, „dorim să creăm și să dezvoltăm propria noastră inteligență artificială în Franța”.

Vorbind despre investiția Microsoft în Franța, Le Maire a spus: “Microsoft este foarte popular în țara noastră. Dar provocarea cu care ne confruntăm este să avem propriile noastre echipamente, proprii noștri oameni de știință… Lucrăm din greu la asta”.

Franța are un sistem puternic de cercetare și dezvoltare în domeniul inteligenței artificiale, cu facilități cheie, cum ar fi Centrul de Cercetare pentru Inteligența Artificială Facebook al Meta și Centrul de Cercetare pentru Inteligența Artificială de la Paris de la Google, precum și universități de top.

Etienne Grass, directorul general al Capgemini Invent, filiala de inovare digitală a Capgemini, a declarat pentru CNBC: „Franța este unul dintre cele mai dinamice centre de inovare din Europa. inteligenţă artificială.”

Partenerul Blossom Capital, Imran Ghory, a spus că, deși Franța are un palmares puternic în cercetare și mediul academic, s-a străduit să canalizeze talentul de calitate către „companii mari”.

Ghory a spus că Meta și laboratoarele de inteligență artificială ale Google „creează un teren de antrenament pentru studenți și cercetători pentru a vedea cum arată și cum funcționează companiile de vârf în tehnologie”.

„Viitorul retailului este comerțul cu amănuntul peste tot”, spune președintele Shopify

„Acum vedem rezultatele, deoarece mulți cercetători și ingineri AI încep să-și formeze propriile companii.”

Concurente pentru conducerea tehnologiei

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat într-un interviu acordat săptămâna trecută la CNBC că Franța „conduce industria tehnologică europeană”. Totuși, el a subliniat că Europa „rămâne în urmă” Statelor Unite și că continentul are nevoie de mai mulți „jucători mari”.

„Este o nebunie că giganții din lume sunt toți din China și Statele Unite”, a spus Macron la Palatul Elysée, lăudând companiile franceze de inteligență artificială Mistral și H.

Săptămâna trecută, Macron s-a întâlnit la Palatul Elysée cu fostul CEO al Google, Eric Schmidt, cu cercetătorul șef de inteligență artificială al Meta, Yann LeCun, și cu vicepreședintele Google pentru tehnologie și societate, James Manyika și alții discută despre cum să transformăm Parisul într-un oraș global.

Maurice Levy, directorul executiv al gigantului de publicitate și relații publice Publicis Groupe, a declarat pentru Karen Tso de la CNBC că consideră că Franța are potențialul de a deveni o țară de top în dezvoltarea inteligenței artificiale. Levy exprimă „determinarea” Franței Căptușeală (îngustă? Pentru că pe baza citatului de mai jos, el pare să fie de acord în spatele SUA și Chinei) Decalajul dintre Statele Unite și China și Europa când vine vorba de inteligența artificială.

Levy a declarat într-un interviu de televiziune săptămâna trecută că Franța „ar putea deveni una dintre cele mai mari cinci țări din lume în domeniul inteligenței artificiale”, în urma Statelor Unite, Chinei, Israelului și Regatului Unit. El a citat uriașa finanțare din seria H ca exemplu al impulsului actual al dezvoltării inteligenței artificiale în Franța.

Președintele Publicis Groupe Maurice Lévy spune că inteligența artificială „omorează cu siguranță unele locuri de muncă”

Levy a spus că aproximativ 40% din demonstrațiile de tehnologie ale Viva Tech sunt inteligență artificială. Inteligența artificială, a spus el, „nu decolează doar, ci decolează deja într-un mod masiv”.

Într-o discuție de săptămâna trecută, Manica de la Google a spus că multe dintre inovațiile pe care compania le aduce vin de la ingineri din Franța.

El a spus că Gemma AI, modelul open source ușor lansat recent de Google, a fost puternic dezvoltat la centrul de inteligență artificială din Paris al gigantului american al internetului.

Potrivit datelor Dealroom, Franța va reprezenta aproximativ 20% din finanțarea totală a noilor startup-uri de inteligență artificială din Europa în 2023, ceea ce este mai mare decât rata medie de finanțare de 15% pentru noile startup-uri de inteligență artificială din Europa.

Cu toate acestea, Franța nu este lider în inteligența artificială în Europa, companiile britanice investind mai mult de două ori mai mult în inteligență artificială și GenAI decât Franța, potrivit datelor Dealroom.

Inovare și reglementare

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că provocarea cu care se confruntă Europa este de a accelera cercetarea și dezvoltarea inteligenței artificiale, în timp ce se aplică reglementări „la scară adecvată”.

Diferența dintre companiile AI cu sursă închisă și cu sursă deschisă este mai mică decât am crezut: Hugging Face

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a aprobat Legea privind inteligența artificială, o lege de referință care reglementează inteligența artificială.

Unii directori din domeniul tehnologiei au avertizat că reglementările europene sunt prea stricte și ar putea împiedica ambițiile sale de inteligență artificială. Franța este una dintre țările care a criticat proiectul de lege al UE privind inteligența artificială pentru că este prea restrictiv la inovare.

Chief Innovation Officer Capgemini, Pascal Brill, a spus că, deși este necesară o reglementare pentru a se asigura că inteligența artificială nu devine prea puternică, este important să ne asigurăm că noile legi precum Legea Inteligenței Artificiale nu „înăbușă” accidental inovația.

El a spus că autoritățile de reglementare ar trebui să evite implementarea „principiului precauției”, care prevede că producătorii de IA ar trebui, în general, să evite să facă lucruri care ar putea cauza rău.

„Nu poți opri inteligența artificială – acesta este doar sfârșitul începutului”, a spus Brill pentru CNBC. — Nu se oprește aici.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *