June 1, 2024

Potrivit datelor de la Jones Lang LaSalle, prețurile de închiriere rezidențiale în Bangkok, Thailanda, au crescut cu 18,1% de la an la an.

Alexander Spatari |. Getty Images

Singapore și Hong Kong sunt considerate în general cele mai dinamice orașe din Asia imobiliare piaţă. Dar unele orașe în curs de dezvoltare concurează cu aceste centre tradiționale, iar unele chiar le înving în randamentele chiriilor.

Statistic, Hong Kong este singura piață imobiliară matură cunoscută care se află în primele cinci într-o listă dominată de orașe mai puțin cunoscute. Un raport recent al firmei de servicii imobiliare Jones Lang LaSalle.

„Pe termen lung, rămânem optimiști pe piețe mai mature, cum ar fi Hong Kong, dar vedem în primul rând unele dintre piețele mai în curs de dezvoltare din regiune, inclusiv Ho Chi Minh City, Jakarta, Bangkok și Manila), creșterea chiriilor este mai semnificativă. Succes CNBC.

JLL a spus că, în timp ce chiriile din Asia-Pacific au fost în general stabile în primul trimestru al anului 2024, au existat creșteri puternice în unele orașe „susținute de cererea puternică de leasing pentru proprietăți de calitate și de îmbunătățiri în schimbul raportului de creștere a birourilor și a expaților”.

Următoarele patru orașe au condus redresarea creșterii chiriilor din Asia până acum în acest an:

Bangkok, Tailanda

Creșterea chiriilor rezidențiale în primul trimestru al anului 2024 (de la an la an): +18,1%

Preț mediu de închiriere: 8.292 baht (aproximativ 226 USD) pe metru pătrat pe an

chirie Cererea în Bangkok a crescut. crește.

Prețurile de vânzare „umflate”, datoria populației și ratele mari ale dobânzilor alimentează cererea de închiriere, se arată în raport.

Până la sfârșitul anului 2024, vor exista un total de 2.800 de unități în 12 proiectePotrivit raportului, proiectul se va alătura pieței din Bangkok și este de așteptat să stimuleze în continuare creșterea închirierii.

Orașul Ho Chi Minh din Vietnam

Creșterea chiriilor rezidențiale în primul trimestru al anului 2024 (de la an la an): +5,9%

Preț mediu de închiriere: 120 USD pe metru pătrat pe an

„Orașul Ho Chi Minh, cel mai mare oraș din Vietnam, este, de asemenea, una dintre cele mai performante piețe din regiune din punct de vedere rezidențial”, a spus Allen.. În primul trimestru al anului 2024, chiriile în oraș au crescut cu 5,9% anual.

Raportul spune că creșterea chiriilor a fost afectată de creșterea prețurilor de închiriere pentru proprietățile noi de prim rang din oraș.

„De asemenea, vedem apariția unor noi oferte pe piața cu prețuri mai mici și presiunea continuă a ratei dobânzii va ajuta cererea”, a spus Allen.

Jakarta, Indonezia

Creșterea chiriilor rezidențiale în primul trimestru al anului 2024 (de la an la an): +4,8%

Preț mediu de închiriere: 3.214.555 IDR pe metru pătrat pe an (aproximativ 200 USD)

exista JakartaVânzările de apartamente au fost destul de lente în ultimii trei ani, alegerile prezidențiale ducând la vânzări limitate până în 2024, se arată în raport.

Allen a declarat pentru CNBC Make It că, în ciuda încetinirii vânzărilor, cererea de închiriere din oraș „rămâne puternică”, în special la nivelul de vârf al pieței.

„Ne așteptăm ca noile proiecte din Jakarta să rămână oprite în 2024, ceea ce va genera cererea de spațiu de înaltă calitate în oraș”, a spus el.

Manila, Filipine

Creșterea chiriilor rezidențiale în primul trimestru al anului 2024 (de la an la an): +0,8%

Preț mediu de închiriere: 9.984 PHP pe metru pătrat pe an (aproximativ 172 USD)

Piața de închiriere rezidențială din Manila a crescut în primul trimestru, deoarece cererea din partea directorilor seniori și a străinilor a menținut o creștere constantă, pe măsură ce rata de revenire la birouri a crescut, se arată în raport.

Raportul spune că, pe măsură ce politicile de reluare se îmbunătățesc în continuare în 2024, cererea de leasing este de așteptat să rămână stabilă.

În timp ce chiriile au crescut pe aceste piețe mai puțin cunoscute, ele scad pe piețele mai consacrate din Asia. de Singapore Piața de închiriere rezidențială a scăzut brusc, cu o scădere anuală de 15,7%. Shanghai a scăzut cu 3% față de anul precedent.

„Chiriile din China continentală sunt încă ușor în scădere din cauza numărului mai mare de apartamente de lux disponibile pentru închiriere”, a spus Allen pentru CNBC Make It „Este o situație similară în Singapore, cu o mulțime de inventar nou”, a spus el.

„Pe termen lung, ne așteptăm ca chiriile să revină în China continentală și Singapore din cauza ofertei mai slabe, a reapariției expatriaților și a cererii în creștere pentru închirieri rezidențiale de lux”.

Vrei să câștigi niște bani în plus în afara serviciului tău de zi cu zi? Inregistreaza-teNoul curs online al CNBC Cum să câștigi venit pasiv online Aflați despre fluxurile de venit pasive comune, sfaturi pentru început și povești de succes din viața reală.

adăuga,Abonați-vă la CNBC Make It Newsletter Obțineți sfaturi și trucuri pentru a avea succes în muncă, bani și viață.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *