
În 2024, principalul ingredient al ciocolatei a crescut pe piețele de mărfuri. cacao Aurul a început anul la aproximativ 4.200 USD uncia, apoi a atins un maxim istoric de peste 12.000 USD uncia la sfârșitul lunii aprilie, înainte de a se stabili peste 9.000 USD.
Factori precum bolile culturilor, El Niño, prețurile la poarta fermei și speculațiile pe piață au jucat toți un rol în creșterea istorică a prețurilor la cacao.
„Factorii din partea ofertei rămân o problemă majoră și cred că vor continua să fie așa în următorii câțiva ani”, a declarat Paul Joles, analist de mărfuri agricole la Rabobank.
Pe măsură ce industria ciocolatei se confruntă cu costuri mai mari ale inputurilor și consumatorii simt nevoia, furnizorii de ciocolată caută alternative.
„Dacă ne uităm la asta din perspectiva consumatorului, cu siguranță aș spune că cel mai rău urmează să vină”, a spus Joules. „În ceea ce privește creșterile de preț cu care se vor confrunta, chiar dacă vedem că prețurile futures pe mărfuri scad semnificativ, deoarece probabil că vom vedea în continuare creșteri ale prețurilor la magazin în lunile următoare”.
În prezent, Cargill ia în considerare utilizarea ingredientelor alternative adiacente cacaoului pentru produsele sale de ciocolată. Compania de produse alimentare și băuturi a colaborat cu Voyage Foods în aprilie pentru a produce alternative.
Adam Maxwell, co-fondatorul Voyage Foods, a declarat: „Nu toată lumea are o cerere uriașă care să spună că avem nevoie de cât mai multă ciocolată fără cacao posibil în următoarele șase luni, deoarece acestea sunt mărci legendare și iubite. „Din cauza asta, nu doar că înlocuim acest ingredient acum. “
Urmăriți videoclipul de mai sus pentru a afla mai multe despre motivul pentru care prețurile cresc pe termen lung și despre ce urmează pentru industrie.