June 1, 2024

Vedere aeriană a șantierelor de construcții și a noilor dezvoltări rezidențiale din zona Nanchuan, orașul Xining, provincia Qinghai, China.

Bloomberg |. Getty Images

China Evergrande Group a fost amendat cu 4,18 miliarde de yuani (577 milioane de dolari) pentru emiterea frauduloasă de obligațiuni și divulgarea ilegală de informații, a anunțat vineri Comisia de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China.

Autoritățile de reglementare l-au amendat, de asemenea, pe fondatorul Evergrande, Xu Jiayin, cu 47 de milioane de yuani și i-au interzis pe viață pe piața valorilor mobiliare, potrivit declarației.

Evergrande Properties a dezvăluit pentru prima dată penalitățile planificate într-un dosar din martie, după ce o investigație a Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China a descoperit că dezvoltatorul a umflat veniturile între 2019 și 2020 și a emis obligațiuni pe baza acestor declarații false.

Evergrande este cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, cu datorii care depășesc 300 de miliarde de dolari SUA. La sfârșitul anului 2021, a fost obligat să fie lichidat de un tribunal din Hong Kong la începutul acestui an.

Comisia de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China a declarat că valoarea maximă a sancțiunii a fost cea mai severă de când piața obligațiunilor a unificat aplicarea legii.

De asemenea, agenția de reglementare a declarat că promovează ancheta intermediarilor relevanți ai Evergrande, dar nu a dezvăluit detalii.

China are în vedere să impună o amendă record de cel puțin 1 miliard de yuani firmei de contabilitate PricewaterhouseCoopers și să suspende o parte din activitatea auditorului asupra auditului Evergrande, a informat joi Bloomberg.

Cum a izbucnit bula imobiliară din China

Evergrande nu a răspuns solicitării de comentarii a Reuters, dar un purtător de cuvânt a declarat pentru 21st Century Business Herald că compania va coopera cu autoritățile de reglementare și a finalizat mai mult de 80% din proiectele de dezvoltare din întreaga țară.

Evergrande a declarat în dosarul său din martie că o investigație a Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China a constatat că compania a umflat veniturile cu 213,99 miliarde de yuani în 2019, reprezentând jumătate din veniturile sale totale. .

Alți manageri superiori, inclusiv domnul Xu, vor fi, de asemenea, interziși de pe piața valorilor mobiliare, se arată în dosar.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *