June 1, 2024

Ifa Semiconductor s-a angajat să investească 5 miliarde de euro (5,4 miliarde de dolari) pentru a construi prima fabrică de carbură de siliciu (SiC) complet integrată din lume în Italia. Proiectul a primit 2 miliarde de euro de sprijin din partea guvernului italian și este rezultatul „Chip Act” al UE, care își propune să ofere sprijin industriei europene de cipuri.

STMicroelectronics

Comisia Europeană aprobă vineri ajutorul de stat italian STMicroelectronics O fabrică de microcipuri de 5 miliarde de euro (5,4 miliarde de dolari) va fi construită în timp ce Europa se străduiește să-și reducă dependența de importurile asiatice de piese de producție vitale.

Fabrica planificată a producătorului franco-italian de semiconductori din Catania, Sicilia, va primi aproximativ 2 miliarde de euro în finanțare directă de la Roma pentru a produce cipuri specializate care pot îmbunătăți eficiența energetică a vehiculelor electrice.

Întreruperea masivă a lanțului de aprovizionare în timpul pandemiei și tensiunile comerciale sporite cu China au sporit controlul dependenței Europei de aprovizionarea cu cipuri din Asia, întreruperile recente ale rutei comerciale la Marea Roșie adăugând îngrijorări.

Disponibil și în Statele Unite stimulente uriașe încerca Atrageți producătorii de cipuriUE și-a dat și propriul răspuns metoda chipuluiîncercând să facă același lucru pentru piesele critice pentru industriile de înaltă tehnologie, de la computere la fabricarea de mașini.

Șefa UE pentru antitrust, Margrethe Vestager, a declarat că ajutorul de stat aprobat demonstrează hotărârea UE de a asigura furnizarea de astfel de materiale.

„Cred că este foarte important să facem acest lucru, deoarece transmite, de asemenea, un semnal către restul lumii că nu ar trebui să vă construiți capacități și să credeți că puteți deține această piață, deoarece are sens strategic pentru noi să nu ne bazăm pe un singur furnizor. ”, a declarat Stagg la o conferință de presă la Catania.

Acțiunile din SUA au scăzut joi, conduse de acțiunile tehnologice, după o prognoză dezamăgitoare Salesforce.

Guvernele italian și francez sunt principalii acționari ai STMicroelectronics, deținând împreună 27,51% din acțiuni.

Noua fabrică va fi a doua a grupului pe insula italiană.

„Campusul din Catania va ajuta la inversarea tendinței de dependență excesivă de echipamentele importate, care este deosebit de relevantă pentru obiectivele Europei de tranziție digitală și ecologică”, a spus Comisia Europeană într-un comunicat.

Fabrica STMicroelectronics va produce napolitane din carbură de siliciu, care este mai eficientă din punct de vedere energetic decât siliciul standard.

Planurile companiei semnalează că consideră că slăbiciunea recentă de pe piața vehiculelor electrice este temporară și că plăcile cu carbură de siliciu vor fi adoptate mai pe scară largă de către producătorii de automobile.

Comisia Europeană a declarat că existența unei instalații europene de producție și ambalare mare, integrată a plachetelor cu carbură de siliciu, ar avea „impacturi pozitive pe scară largă asupra ecosistemului european de semiconductori” și ar contribui la asigurarea securității aprovizionării regionale.

Se preconizează că centrala va fi pe deplin operațională până în 2032.

STMicroelectronics este cel mai mare producător de plachete cu carbură de siliciu, care costă mai mult decât plăcile de siliciu obișnuite, dar sunt favorizate de producătorii de automobile pentru că sunt eficiente din punct de vedere energetic, ușoare și puternice.

Printre clienții companiei se numără Tesla, BYD, BMW și Renault.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *