June 2, 2024

Fostul primar din Mexico City, Claudia Sheinbaum, după ce a fost numită candidatul prezidențial al partidului de guvernământ Morena pentru alegerile prezidențiale de anul viitor din Mexico City, pe 6 septembrie 2023, ține un discurs.

Claudio Cruz |. AFP |

Alegătorii mexicani participă la alegerile din țară cele mai mari alegeri vreodată — votează duminică pentru a ocupa peste 20.000 de birouri locale, de stat și federale, aproape sigur că vor alege prima femeie președinte.

Dar violența abundentă strică drumul către una dintre cele mai grave. alegerile care au urmat În istoria Mexicului.

Grupuri criminale au ocupat o mare parte din Mexic, luptă pentru teritoriu pentru traficul de droguri în Statele Unite, pentru a câștiga bani din introducerea ilegală de imigranți și șantajează locuitorii Pentru a-și alimenta întreprinderea ilegală. Violența împotriva politicienilor continuă Potrivit statisticilor, pe parcursul ciclurilor electorale, numărul victimelor violenței politice a crescut cu 150% din 2021. Analiza Integraliaeste o firmă de consultanță în afaceri publice care studiază riscul politic și alte probleme în Mexic.

Acestea i-au frustrat profund pe alegătorii mexicani, făcându-i pe cei mai mulți dintre ei să menționeze securitatea drept principala lor preocupare. Aproximativ 6 din 10 adulți mexicani cred că orașul în care locuiesc este nesigur din cauza jafurilor sau a violenței armate. un studiu Publicat în aprilie de Institutul Național de Statistică și Geografie din Mexic.

Cei doi candidați fruntași la președinție – Claudia Scheinbaum din partidul Morena, aflat la guvernare, și Xochitl Galvez, din opoziția Frontul Amplu al Mexicului – au opinii diferite cu privire la cele mai bune modalități de a reduce criminalitatea.

Se așteaptă ca una dintre ele să facă istorie devenind prima femeie președinte a Mexicului, având în vedere că Jorge Alvarez Menez, candidatul la președinție al partidului Mișcarea Civică, este cu mult înainte în sondaje.

Scheinbaum, fizician și climatolog și fost primar al orașului Mexico, a spus că intenționează să facă acest lucru continuând să Politica „Îmbrățișări, nu gloanțe”. Implementată de mentorul ei, președintele în exercițiu Andrés Manuel López Obrador, politica nu a atacat direct cartelurile așa cum a făcut-o în administrațiile anterioare.

Tony Payan, director al Centrului pentru Statele Unite și Mexic la Institutul Baker pentru Politici Publice de la Universitatea Rice, a declarat că înainte de a prelua funcția López Obrador, guvernul mexican și guvernele locale erau „cel puțin retoric interesate să ia măsuri împotriva violenței”. „Dar această retorică s-a schimbat complet de când domnul Lopez Obrador a preluat mandatul la sfârșitul anului 2018… Acești criminali cred că pot face aproape orice doresc și statul nu îi va urmări.

Politicile lui López Obrador nu au redus semnificativ uciderile în ultimii șase ani, deoarece Date guvernamentale mexicane Arata ca cel putin 102.400 de omucideri au fost raportate in aceasta perioada.

Dar datele arată, de asemenea, că strategia predecesorului lui López Obrador de a urmări stăpânii drogurilor prin război total nu a îmbunătățit securitatea.

Galvez, fost senator și antreprenor în tehnologie, a lucrat pentru a convinge alegătorii că serviciile de sănătate și dezvoltarea economică au stagnat, iar ratele criminalității au rămas ridicate sub Morena. Candidatul de centru-dreapta încearcă, de asemenea, să-și poziționeze partidul ca parte a unei coaliții de partide tradiționale care au condus de mult timp Mexicul, cum ar fi Partidul de Acțiune Națională (PAN), micul Partid Democrat Revoluționar Progresist și Revoluționarul Instituțional de școală veche. Partidul sau PRI – ceva ce trebuie să facă Mexicul. Faceți schimbări pentru a uni o țară din ce în ce mai polarizată.

Următorul președinte al Mexicului va avea dificultăți să abordeze prioritățile SUA, cum ar fi imigrația și afacerile externe, și Determinarea viitorului tranzacțiilor comerciale Acest lucru face din Mexic un S.U.A. cel mai mare Partener de afaceri.

Duminică, votul se deschide la ora locală 8:00 a.m. și se încheie la ora 18:00.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *