June 2, 2024

De la umplerea de numerar la buget tare, TIC-tac plin de metode acumulează avere ——Din ce în ce mai mulți oameni observă acest lucru.

TikTok financiar, cunoscut și ca #FinTokacum una dintre cele mai populare surse de informații financiare, sfaturi și sfaturi, în special în Generația Z.

Având mai puțin acces la consilieri profesioniști și o preferință pentru obținerea de informații online, generația Z este mai probabil decât orice altă generație să fie expusă la conținutul de influență financiară pe TikTok, YouTube și Instagram, potrivit unui raport. Institutul CFA.

Mai multe de la Personal Finance:
„Buget puternic” este în tendințe
Aproape jumătate dintre tineri au „dismorfie monetară”
Ce este în neregulă cu metoda „100 de plicuri”?

De fapt, generația Z are de aproape cinci ori mai multe șanse de a primi sfaturi financiare, inclusiv sfaturi de stoc, de la rețelele sociale decât adulții în vârstă de 40 de ani sau mai mult, potrivit unui alt studiu. Raport CreditCards.com.

Dar chiar și cel mai bun sfat se poate întoarce împotriva lui. Iată ce ar trebui să știți înainte de a trece pe cea mai recentă tendință de economisire a banilor.

„Bugetarea puternică” poate „duce la frustrare”

buget tare”, care încurajează consumatorii să preia controlul asupra finanțelor lor și îndeamnă să facă alegeri conștiente de bani în alte activități, cum ar fi ieșirile cu prietenii, este una dintre tendințele de top din acest an.

Paul Hoffman, un analist de date la BestBrokers, a scris recent despre Tendințe FinTok dăunătoare. Înainte de o întâlnire la film sau la cină, luați în considerare că refuzul acestor invitații poate „duce la frustrare și suferință emoțională”, spune el.

Încălcarea tendinței TikTok „buget puternic”.

Hoffman a sugerat că poate că există modalități mai bune de a reduce cheltuielile fără a sacrifica timpul cu oamenii apropiați. „Este important să găsim un echilibru între economisirea și realizarea de activități distractive”, a spus el.

Tehnica „100 de plicuri” duce la oportunități ratate

De asemenea, mai mulți tineri încearcă”100 de plicuri„Metodă, se recomandă să economisiți un dolar suplimentar în fiecare zi timp de 100 de zile. În prima zi, veți pune deoparte 1 dolari, apoi în a doua zi veți pune deoparte 2 dolari și așa mai departe, deci până la sfârșitul celor 100 de dolari. -perioada zilei, veți avea economii de proprietate de peste 5.000 USD.

Matt Schulz, analist-șef de credit la LendingTree, a spus că pare o idee bună, cu un „plafon relativ scăzut”. Cu toate acestea, „Dacă a existat vreodată un moment în care nu ar trebui să păstrați banii într-un liant, este astăzi, când puteți câștiga 4% până la 5% sau mai mult în aceste conturi de economii cu randament ridicat”, a spus el.

După o serie de majorarea ratei dobânzii din Rezerva Federală a Statelor UnitePotrivit Bankrate.com, ratele dobânzii la unele dintre conturile de economii online cu cele mai mari randamente depășesc acum 5%, cu mult peste inflatia.

În acest caz, dacă ați avea 5.000 USD într-un cont de economii cu randament ridicat care câștigă 5%, ați câștiga aproximativ 250 USD în dobândă pe an.

„Încărcare în numerar” pierde și dobânda

O altă metodă de plic, numită „numerar umplut”, susține împărțirea alocației dumneavoastră în plicuri reprezentând cheltuielile dvs. lunare, cum ar fi alimente și benzină, pentru a rămâne la un buget și a scăpa de datorii.

Când un plic rămâne fără numerar, fie ați terminat de cheltuit în acea categorie pentru luna respectivă, fie trebuie să împrumutați bani dintr-un alt plic.

Cu toate acestea, acumularea de numerar nu numai că te privează de cele mai bune profituri din decenii; Furat cu ușurință și, potențial, renunțarea la protecțiile care vin cu serviciile bancare pentru consumatori.

Dacă și cât de mult sunteți acoperit dacă are loc o efracție, poate depinde de polița dvs. de asigurare a locuinței, care Băncile sunt supuse jurisdicției FDICoferind o protecție de finanțare de până la 250.000 USD per deponent, per categorie de proprietate de cont.

Acesta este ceea ce face TikTok special în comparație cu alte platforme de social media

Provocarea „fără bani” poate fi dificil de menținut

sau,”fară bani„Provocarea susține eliminarea completă a tuturor achizițiilor neesențiale pentru o săptămână, o „lună fără cumpărături” sau chiar un an întreg și redirecționarea banilor pe care altfel i-ați cheltui pentru a lua masa în oraș sau pentru a cumpăra haine noi către obiective financiare pe termen lung.

Ted Rossman, analist senior în industrie la Bankrate, a declarat recent: „Gamificarea poate fi interesantă”. a spus CNBC. Dar, ca orice altă soluție rapidă, aceste provocări pot deveni dificil de menținut în timp.

În loc să urmeze cel mai recent mod extrem, spune el, „întoarce-te la stabilirea unui buget și la stabilirea așteptărilor”.

În cele din urmă, nu există comenzi rapide practică Majoritatea experților spun că sunt bune obiceiuri de bani.

„Nu există trucuri care să te învețe să te autocontrolezi, să cheltuiești cu grijă sau cum să îți menții echilibrul scăzut”, a adăugat Hoffman.

Abonați-vă la CNBC pe YouTube.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *