June 3, 2024

Asociația Internațională a Transporturilor Aeriene (IATA) și-a majorat previziunile de profit pentru industria companiilor aeriene în 2024, prezicând că veniturile vor atinge un record de 996 de miliarde de dolari.

Noor Fotografie |

DUBAI, Emiratele Arabe Unite – Asociația Internațională a Transporturilor Aeriene și-a majorat previziunile de profit pentru 2024 pentru industria companiilor aeriene, prezicând venituri de 996 de miliarde de dolari.——Un record record, o creștere de 9,7% față de anul precedent.

Perspectiva de profit pentru acest an a fost publicată luni în cadrul Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA)La adunarea anuală a acționarilor din Dubai, profitul net era de așteptat să fie de 30,5 miliarde de dolari, în creștere față de estimarea anterioară de 25,7 miliarde de dolari, publicată în decembrie 2023.

Willie Walsh de la Asociația Internațională a Transporturilor Aeriene (IATA) a declarat: „Cu numărul de pasageri aerieni estimat să atingă un record de 5 miliarde până în 2024, cererea de zbor nu a fost niciodată mai mare. În plus, economia globală se bazează pe mărfuri aeriene pentru livra clienților tranzacții în valoare de 8,3 trilioane de dolari prin transport aerian.

IATA estimează că profitul net al industriei aviatice va fi de aproximativ 30 de miliarde de dolari în 2024

În timp ce veniturile și profiturile se bucură de un vânt din spate, cheltuielile sunt, de asemenea, în creștere, ceea ce duce la marje de profit extrem de subțiri, se arată în raportul IATA.

Conform previziunilor organismului din industrie, cheltuielile totale ale companiilor aeriene la nivel mondial sunt de așteptat să atingă 936 de miliarde de dolari, o rată anuală de creștere de 9,4%, un nivel record. De asemenea, proiectează randamentul capitalului investit în 20245,7%, despre care se spune că este „cu aproximativ 3,4 puncte procentuale (ppt) mai mic decât costul mediu al capitalului”.

“Industria aviației este pe calea către profituri sustenabile, dar există încă un gol mare de umplut. O rentabilitate a capitalului investit de 5,7% este cu mult sub costul capitalului de peste 9%”, a spus Walsh.

„Venitul per pasager este de doar 6,14 USD, ceea ce arată cât de subțiri sunt marjele noastre – abia suficient pentru o ceașcă de cafea în multe părți ale lumii”.

Șeful IATA a cerut soluții pentru problemele lanțului de aprovizionare care afectează industria de ani de zile și „ușurarea” a ceea ce a numit „reglementări oneroase și propuneri de creștere a taxelor”.

El consideră că politicile mai favorabile afacerilor vor îmbunătăți, de asemenea, capacitatea companiilor aeriene de a „accelera investițiile în dezvoltarea durabilă”. Companiile aeriene reprezintă aproximativ 3% din emisiile globale de carbon, iar IATA a subliniat nevoia industriei de a atinge emisii nete de carbon zero până în 2050 – lucru despre care experții de mediu și oamenii de știință sunt sceptici.

Tim Clark spune că incidentul de turbulență de la Singapore Airlines este o lecție pentru noi toți din industrie

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *