June 3, 2024

Balonul meteorologic alimentat de AI speră să facă prognozele meteo mai precise

Vara aceasta este de așteptat să fie unul dintre cele mai aglomerate sezoane de uragane din istorie, conform previziunilor anuale ale Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosfere (NOAA). Furtunile cresc în frecvență și intensitate. Prognozele meteo sunt mai importante ca niciodată.

Inteligența artificială face ca piața prognozelor meteo să fie din ce în ce mai aglomerată. De la uragane și tornade la incendii și secete, noile tehnologii revoluționează știința și industria. Investitorii văd oportunități uriașe, în special pentru noile startup-uri.

Persoanele care intră în acest domeniu precum Luptă mare mâine, Google DeepMind și Windborne, cu sediul în California, folosesc noi tehnologii pentru a detecta evenimentele meteorologice. De exemplu, Windborne folosește un nou tip de balon meteorologic.

„Operăm cea mai cuprinzătoare flotă de baloane de pe planetă”, a declarat John Dean, CEO și co-fondator al Windborne. „De asemenea, facem modele meteorologice bazate pe inteligență artificială. Așa că misiunea noastră este de a atenua schimbările climatice. Cele mai distructive aspecte ale. Schimbare.”

Baloanele lui Windborne ar putea zbura săptămâni întregi, în timp ce baloanele meteorologice lansate astăzi de guvern pot rămâne în sus doar câteva ore și nu pot ajunge în zone îndepărtate.

„Asta înseamnă că putem colecta de aproximativ 40 până la 50 de ori mai multe date per balon și, de asemenea, putem face acest lucru lansând de pe locuri de lansare ușor accesibile și apoi zburând deasupra oceanului și colectând acele date peste ocean și în zone subobservate. situație necesară”, a explicat Dean.

Baloanele folosesc comunicațiile prin satelit pentru a transmite date instantaneu. Potrivit Organizației Meteorologice Mondiale (OMM), 85% din atmosfera lumii nu are în prezent date meteorologice. Windborne își propune să reducă acest decalaj cu tehnologia sa – folosind mai puține baloane pentru a oferi acoperire globală.

Cererea de date din partea guvernelor și a companiilor mari stimulează finanțarea. Windborne tocmai a încheiat o rundă de finanțare de 15 milioane de dolari cu investitorul principal Khosla Ventures.

Sven Strohband, partener și director general la Khosla Ventures, a declarat despre piața de prognoză meteo: „Acum este de aproximativ 100 de miliarde de dolari și afectează aproape fiecare industrie.” „Din secolul al XX-lea, nu a fost într-adevăr perturbată în mod semnificativ de la The Weather Company în ’90, deci este o piață foarte atractivă pentru noi.”

Forumul Economic Mondial (WEF) a declarat recent că vremea extremă și incertitudinea vremii sunt cele mai mari riscuri cu care se confruntă întreprinderile în următorul deceniu. Windborne susține că tehnologia sa poate face prognoze pe două săptămâni la fel de precise ca și prognozele pe două zile de astăzi.

Pe lângă Khosla Ventures, Windborne este susținută de Footwork VC, Pear VC, Convective Capital, Ubiquity Ventures și Susa Ventures. Compania a strâns 25 de milioane de dolari până în prezent.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *