June 4, 2024

Pavlo Gonchar |. Sopa Images |

Acum vreo cinci ani, statie de joc Campionul Keith Gill a dezvăluit că a pariat 53.000 de dolari pe retailerul său favorit de jocuri video. Avanză rapid până în această săptămână, iar averea sa netă a crescut la peste 289 de milioane de dolari.

Meme Stock Leader mută stocurile doar postând mesaje misterioase online a distribuit o captură de ecran a portofoliului său luni searăarătând că, chiar și după creșterea de 21%, el deține în continuare 5 milioane de acțiuni GameStop și 120.000 de opțiuni de apel.

Într-o sesiune de tranzacționare de luni, el a câștigat 79 de milioane de dolari din hârtie.

Gil, care se numește „DeepF——Value” pe Reddit și „Roaring Kitty” pe YouTube și X, a început să-și împărtășească poziția GameStop în septembrie 2019, deținând o miză de 53.000 USD, încurajând un grup de comercianți cu amănuntul să strângă scurte. și vinde fonduri speculative. Până la sfârșitul acestui episod uluitor, în aprilie 2021, Gill și-a exercitat poziția de opțiune de cumpărare și deținea un total de 200.000 de acțiuni ordinare.

Când a reapărut online trei ani mai târziu, dimensiunea site-ului său a crescut dramatic. Între timp, inițial a cumpărat acțiuni GameStop pentru că a văzut-o ca pe un pariu de valoare profund, dar compania încă se luptă să treacă de la achizițiile fizice de jocuri video la comerțul electronic.

„Cei mai de succes jucători sunt cei nebuni”, a spus Michael Khouw, co-fondator și strateg șef al OpenInterest.PRO „Trebuie să ai ceva special pentru a face o astfel de tranzacție”.

„Nu ați vedea niciodată comercianți profesioniști care vin cu numere ca acestea”, a adăugat Ku. „Aceasta este abordarea pe care ar urma-o majoritatea managerilor noștri de risc înainte de o astfel de mișcare. Este pur și simplu de neimaginat”.

Jill poate avea unele probleme, totuși. Wall Street Journal a raportat asta Brokerii de tranzacționare electronică ai lui Morgan Stanley iau în considerare să-l concedieze din cauza îngrijorărilor că comportamentul său echivalează cu manipularea pieței.

CNBC nu a putut verifica informațiile pe care Gill le-a împărtășit despre participațiile și portofoliul său de investiții GameStop.

Urmatorul pas?

Ultima captură de ecran a portofoliului lui Gill arată 120.000 de opțiuni de apel pe GameStop, cu un preț de exercițiu de 20 USD care expiră pe 21 iunie.

Cu alte cuvinte: dacă stocul se închide peste 20 USD în acea zi, Gill poate exercita opțiunea la 20 USD pe acțiune, oferindu-i 12 milioane de acțiuni suplimentare. Un total de 17 milioane de acțiuni l-ar face al patrulea cel mai mare acționar al GameStop, după Vanguard, BlackRock și Ryan Cohen, RC Ventures, potrivit FactSet.

Dacă ar fi exercitată, valoarea noțională ar fi în valoare de 240 de milioane USD a acțiunilor cumpărate la 20 USD.

„Cu excepția cazului în care aveți bani pentru a prelua custodia acțiunilor după ce ați exercitat apelurile, le închiriați doar presupunând că le vindeți sau vindeți acțiuni împotriva lor înainte de expirare”, a spus CC Lagator, co-fondator al brokerajului Options. Inteligența artificială „Problema cu o poziție de această dimensiune este că este evident pentru alți participanți la piață că aceste apeluri sau acțiuni sunt vândute, ceea ce pune o presiune mare asupra stocului.”

1 miliard de dolari?

Dacă Gill își va exercita în cele din urmă drepturile de subscriere, va deține 17 milioane de acțiuni. La prețul de închidere de luni de 28 de dolari, acțiunile valorau 476 de milioane de dolari.

Pe baza vârfului recent al GameStop de 64,83 USD din 14 mai, valoarea ar fi de 1,1 miliarde USD. (Costul pentru el pentru achiziționarea unor astfel de acțiuni în acest fel a fost de 421,4 milioane USD.)

Gill poate, de asemenea, trece aceste apeluri la expirări ulterioare pentru a câștiga ceva timp, ceea ce înseamnă ieșirea din poziția curentă și intrarea imediată într-o poziție similară. Cu toate acestea, aceasta poate fi o opțiune costisitoare.

„Problema este că de fiecare dată când face asta, risipește bani pe noi prime de opțiune”, a spus Lagat.

Acțiunile GameStop au scăzut cu aproximativ 2% marți.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *