June 4, 2024

Pe 30 mai 2024, susținătorii partidului de guvernământ Bharatiya Janata (BJP) au organizat decupaje de hârtie ale prim-ministrului indian Narendra Modi la un miting de campanie la Amritsar.

Narinder Nanu |. AFP |

India începe marți numărarea voturilor pentru alegerile sale din 2024, iar Modi se așteaptă să câștige un al treilea mandat consecutiv, potrivit sondajelor de ieșire din sondaj.

Sondajele la ieșire din sondaj publicate sâmbătă au arătat că Alianța Națională Democrată, condusă de Partidul Bharatiya Janata, va câștiga o majoritate zdrobitoare, potrivit unui sondaj de televiziune din New Delhi. Setați numărul de locuri în ligă la 365 în Camera Comunelor. Este posibil ca previziunile exit poll să nu fie întotdeauna exacte.

Un partid sau o coaliție care câștigă cel puțin 272 din cele 543 de locuri formează guvernul.

Piața a răspuns cu entuziasm Sondajele la ieșire din sondaj au proiectat o victorie majoră pentru BJP, valorile de referință majore ale acțiunilor Nifty 50 și Sensex crescând cu peste 3% luni și atingând maxime record.

Indicele Nifty 50 a încheiat ziua la 23.263,90 puncte după ce a atins un record de 23.338,70 puncte, în timp ce Sensex sa încheiat la 76.468,78 puncte după ce luni a atins 76.738,89 puncte.

Este cel mai mare eveniment democratic din lume, cu aproape un miliard de alegători înregistrați. Votarea a început pe 19 aprilie și s-a desfășurat în șapte faze pe parcursul a șase săptămâni.

Conform regulii de 10 ani a lui Modi, economia Indiei a crescut constant, cele mai recente date privind PIB-ul arătând o creștere economică de 8,2% în anul fiscal 2024 încheiat în martie.

Aceasta este mai mare decât prognoza inițială a guvernului de 7,6%, permițând țării să rămână economia mare cu cea mai rapidă creștere din lume.

„Modi se va călare pe acel cal câștigător și se va concentra pe creșterea Indiei într-un mod pe care nu l-am mai văzut până acum”, a declarat Samir Kapadia, CEO al India Index și director general al Vogel Group.

Una dintre principalele priorități ale noului guvern va fi stimularea dezvoltării infrastructurii țării, care s-a îmbunătățit în ultimii câțiva ani, dar rămâne cu mult în urma Chinei vecine.

„Nu poți compara încă infrastructura Indiei cu cea a Chinei”, a spus Steve Lawrence, director de investiții la Balfour Capital Group, „India va ajunge din urmă, dar nu sunt încă acolo. El a adăugat că cele două țări ar putea fi în frunte – merge cap la cap în „cai putere intelectuală”.

„Ambele societăți sunt muncitoare, educate, mai inteligente și înțeleg diversitatea pieței globale”, a declarat Lawrence luni pentru „Signpost Asia” de la CNBC.

Primiți un rezumat săptămânal al știrilor din India în căsuța dvs. de e-mail în fiecare joi.
Abonează-te acum

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *