June 4, 2024

La 4 iunie 2024, președintele SUA Biden a anunțat un ordin executiv privind aplicarea frontierei SUA-Mexic în timpul unui discurs în Sala de Est a Casei Albe din Washington, DC.

Leah Millis |

Președintele Joe BidenNou ordin executiv Economiștii și analiștii comerciali spun că înăsprirea restricțiilor de azil la granița dintre SUA și Mexic ar putea avea efectul economic cu două tăișuri de înăsprire a pieței muncii, în același timp, atenuând blocajele lanțului de aprovizionare dintre cele două țări.

Măsura ar interzice temporar imigranții fără acte care intră în SUA de la granița de sud să primească azil, cu excepția anumitor circumstanțe, și ar facilita expulzarea rapidă a acestor persoane de către agenții Poliției de Frontieră din SUA.

„Simplul fapt este că există o criză globală a imigrației”, a spus Biden, marți, la Casa Albă. „Dacă Statele Unite nu pot proteja granița noastră, nu există nicio limită pentru numărul de oameni care încearcă să vină aici”.

Restricțiile de azil sunt declanșate atunci când numărul mediu de migranți întâlniți pe zi depășește 2.500 pe săptămână. Restricțiile au fost ridicate la două săptămâni după ce guvernul a stabilit că numărul mediu zilnic de contacte cu migranți a fost sub 1.500 timp de șapte zile consecutive.

Oficialii Departamentului de Securitate Internă au declarat pentru NBC News că în prezent, numărul mediu de întâlniri cu imigranți pe zi este de aproximativ 4.000.

Drept urmare, un înalt oficial guvernamental a declarat reporterilor că interdicția temporară va avea „efect imediat”.

Pe 4 iunie 2024, în Ciudad Juarez, Mexic, membrii Gărzii Naționale din Texas au stat de pază lângă gardul de sârmă ghimpată pentru a împiedica imigranții să intre în Statele Unite.

Jose Luis Gonzalez |

Cu toate acestea, închiderea temporară nu va împiedica comerțul sau călătoriile. Încă le permite imigranților care au intrat legal în Statele Unite să solicite și să primească azil.

„Celor care spun că măsurile pe care le iau sunt prea stricte, le spun, să aveți răbdare”, a spus Biden într-un discurs de marți care părea a fi parțial o recunoaștere a supărat pentru nouLimitări pentru progresiști.

Dar economiștii și reprezentanții industriei spun că această mișcare are potențiale implicații pentru SUA. piata de laboratorcomerț, lanț de aprovizionare și inflatia.

„Este o mișcare modestă în ceea ce privește schimbările de imigrație, așa că cred că va avea doar un impact mic asupra creșterii locurilor de muncă și expansiunii economice”, a declarat Ernie Tedeschi, director de economie la Yale Budget Lab, Desky a fost economist șef al The White Casa Consiliului Consilierilor Economici.

Camioanele stau la coadă pentru inspecția vamală la frontieră pentru a intra în Statele Unite pe Podul World Trade din Nuevo Laredo, Mexic, 30 iunie 2020.

Daniel Beselier |

Ordinul este, de asemenea, conceput ca răspunsul politic al lui Biden la furia publicului față de valul de imigranți fără acte. Această frustrare a devenit o alegător Posibila răspundere a lui Biden înainte Revanșa din noiembrie împotriva fostului președinte Donald Trump.

Dar politica de frontieră afectează și modul în care întreprinderile comercializează, angajează muncitori și prețuiesc bunurile de consum – toate acestea fiind legate de sănătatea economiei SUA.

Experții spun că impactul economic pe termen scurt a fost până acum relativ mic. Mai exact, noile restricții privind azilul ar putea slăbi ușor creșterea pieței muncii din SUA. Dar ele pot ajuta, de asemenea, la desfundarea blocajelor lanțului de aprovizionare de la graniță și la eficientizarea proceselor comert cu mexicul.

Va afecta acest lucru economia?

Experții spun că, dacă noile măsuri de frontieră provoacă vreo prejudiciu economiei, punctele dure ar putea fi pe piața muncii.

Dacă granița este oprită temporar de la acceptarea de noi solicitanți de azil în temeiul ordinului executiv al lui Biden, o încetinire a imigrației ar putea slăbi ușor o piață puternică a muncii din SUA, care dă deja semne de se înmoaie.

“Ma astept ca cifrele (angajarii) sa se raceasca putin”, a spus Tedeschi. „De asemenea, mă aștept să existe o mulțime de impacturi incomensurabile: companiilor le este puțin mai greu să găsească lucrătorii de care au nevoie pentru a deschide noi locații, de exemplu.”

Migranți care așteaptă procesarea de către serviciile de imigrare din SUA trec gardul de graniță dintre Mexic și Statele Unite pentru a discuta cu voluntarii de ajutor pe 22 septembrie 2023 în San Diego, California.

Mike Black |

Potrivit unui raport, imigranții au adăugat 2 milioane de oameni la oferta de muncă din SUA din 2019. Analiza aprilie De Tedeschi. Tedeschi estimează că, fără imigrare, oferta de muncă din SUA ar fi scăzut cu 1,2 milioane de oameni în această perioadă.

„Un aflux constant de imigranți este esențial pentru asigurarea creșterii continue a forței de muncă din SUA”, a declarat economistul Brookings Institution Tara Watson.

Imigrația ajută, de asemenea, la consolidarea dezvoltării post-pandemie în SUA Redresare economicăa depășit tara dezvoltata Peste tot în lume, în ciuda tuturor problemelor.

Tedeschi estimează că imigranții reprezintă o cincime din creșterea epidemiei din SUA produsul intern brut.

Se vor scumpi articolele?

Pe scurt, acest ordin executiv poate să nu crească inflația.

„Impactul imigrației asupra inflației este neclar, deoarece imigrația extinde oferta, dar creează și cerere suplimentară”, a explicat Tedeschi.

Unii experți au spus că ordinul executiv ar putea reduce costurile prin eficientizarea lanțului de aprovizionare dintre SUA și Mexic.

Camioane se aliniază lângă gardul de frontieră pentru a traversa Statele Unite la portul comercial de intrare Otay din Tijuana, Baja California, Mexic, pe 10 decembrie 2019.

Guillermo Arias |. AFP |

Transportul la frontieră este uneori susținut, deoarece agenții Vămii și Protecției Frontierei (CBP) sunt ocupați cu procesarea unui număr mare de migranți.

„Când lanțurile logistice încetinesc, toată lumea plătește un preț”, a spus Jerry Pacheco, președintele Border Industries Association, un grup comercial din New Mexico care reprezintă peste 100 de afaceri care se bazează pe producătorii mexicani.

Creșterea costurilor pentru producători ar putea influența întreaga economie.

“Este ca un cartof fierbinte. Este transmis de la firma de logistică la producător, care ni-l transmite nouă, consumatorilor. Acest lucru are un impact negativ profund asupra economiei noastre”, a spus Pacheco.

Ordinul executiv al lui Biden ar putea ajuta la eliminarea unora dintre aceste blocaje ale lanțului de aprovizionare. Prin limitarea numărului de migranți care trec granița, agenții vamali și de protecție a frontierei din SUA vor avea mai mult timp pentru a facilita tranzitul mai rapid cu Mexic.

„Probabil că acest lucru ar fi trebuit făcut acum un an, acum doi ani”, a spus Pacheco.

Alternative la Trump

În timp ce politicile de frontieră ale lui Biden există unele potențiale avantaje economice, Pacheco a spus că cele mai bune politici de frontieră pentru economie și forța de muncă ar fi cele care oferă soluții pe termen lung „sistemului de imigrație și vize deteriorat” al națiunii.

Watson de la Brookings este de acord. „O modalitate mai bună de a gestiona situația de la frontieră este stabilirea unor căi legale mai formale”, a spus ea.

În același timp, noul ordin executiv al lui Biden este de așteptat să aibă un impact economic și umanitar mai ușor decât închiderile masive de frontieră și strategiile de deportare stricte propuse de Trump și de unii republicani.

Pe 5 aprilie 2019, președintele american Trump a vizitat zidul de frontieră dintre Statele Unite și Mexic în Calexico, California.

Saul Loeb |. AFP |

Experții spun că politicile dure de imigrație ar putea avânta jarul inflației pe care administrația Biden a încercat să-l înlăture.

„Întotdeauna râd când președintele Trump spune asta”, a glumit Pacheco, referindu-se la promisiunea lui Trump de a închide granița.

— Adică, e ca și cum ai lua o pușcă în loc de pistol și te-ai împușca în genunchi.

Un purtător de cuvânt al campaniei Trump nu a răspuns imediat solicitării CNBC de a comenta modul în care propunerile lui Trump de imigrare ar afecta inflația și costul mărfurilor.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *