June 5, 2024

Pe 9 mai 2024, însoțitorii de bord American Airlines au manifestat în fața Casei Albe din Washington.

Drew Angler |. AFP |

Linii aeriene americane Directorul executiv Robert Isom a cerut miercuri o majorare imediată a salariului cu 17% pentru însoțitorii de bord, deoarece discuțiile contractuale continuă fără un acord și există posibilitatea unei greve.

Compania aeriană și Asociația Profesională a Personalului de Cabină au încercat să ajungă la un nou acord contractual, dar sunt în dezacord cu privire la probleme majore, cum ar fi salariul. Însoțitorii de zbor nu au primit o mărire de contract de înainte de pandemie.

„Am făcut progrese în unele domenii cheie, dar mai este mult de făcut”, a spus Isom într-un mesaj video adresat însoțitorilor de bord.

Cele două părți sunt programate să se întâlnească cu mediatorii federali săptămâna viitoare într-un „efort final” de a ajunge la un acord, a spus sindicatul, adăugând că însoțitorii de bordS-a spus să se pregătească pentru grevă.

Grevele angajaților companiilor aeriene sunt extrem de rare. Ultimul i s-a întâmplat în 2010 unui pilot al companiei Spirit Airlines. Dacă cele două părți nu pot ajunge la un acord, se va declanșa eliberarea mediatorilor federali, proces care va dura săptămâni.

„Deci, pentru a vă oferi mai mulți bani acum, am făcut o propunere către APFA de a crește salariile cu 17% imediat și de a pune în aplicare o nouă formulă pentru a vă crește cota de profit”, a spus Isom miercuri Oferim salarii mai mari tuturor echipajului de cabină și nu cerem nimic în schimb de la sindicat. Este neobișnuit, dar sunt vremuri neobișnuite.

Președintele național APFA, Julie Hedrick, a declarat că consiliul de administrație al asociației va discuta propunerea mai târziu miercuri. Ea a adăugat că companiile aeriene ar trebui să se concentreze pe încheierea de acorduri pe termen lung cu echipajul de cabină.

— Acesta nu este asta, spuse ea.

Tot miercuri, sindicatul a declarat că a deschis un „centru de comandă de grevă” cu linii telefonice dedicate și alte resurse pentru a răspunde la întrebările echipajului.

Anul trecut, piloții American Airlines au fost în esență blocați într-un nou acord de muncă; Unitate companiile aeriene și Alaska Compania aeriană este inca in negociere.

Luna trecută, un grup bipartizan de peste 160 de reprezentanți ai Camerei a scris Comisiei Naționale de Mediere cerând asistența acesteia. A incheia afacerea Cu companii aeriene și însoțitori de bord.

Nu ratați aceste rapoarte exclusive de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *