June 5, 2024

Elon Musk, co-fondatorul Tesla și SpaceX și proprietarul X Holdings Corp., vorbește la Conferința Globală a Institutului Milken de la Hotelul Beverly Hilton pe 6 mai 2024 în Beverly Hills, California.

Apu Gomez |. Getty Images

Australia a anunțat miercuri că a renunțat la procedurile judiciare împotriva lui Elon Musk X și a eliminat imaginile cu înjunghierea în biserica din Sydney de pe platformele de socializare.

Disputa este văzută pe scară largă ca un test al capacității guvernului australian de a impune standardele de siguranță online în rândul giganților rețelelor sociale.

Julie Inman-Grant, comisar al Agenției Australiane de Reglementare a Securității Cibernetice explica Într-o declarație, după ce a cântărit „considerații multiple”, ea a decis că încheierea procedurilor „se va obține cel mai probabil rezultat pozitiv pentru siguranța online a tuturor australienilor, în special a copiilor”.

„Singurul nostru scop și focalizarea în emiterea notificării de eliminare a fost să împiedicăm acest videoclip extrem de violent să devină viral, ceea ce ar putea incita și mai mult la violență și ar putea cauza mai mult rău comunității australiane. Sunt alături de anchetatorii mei și de decizia eSafety”, a spus Inman-. a spus Grant, referindu-se la autoritatea independentă de reglementare a siguranței online din Australia.

Echipa de afaceri guvernamentale globale a lui X a salutat vestea, spunând într-o postare că compania a fost „încântată să vadă că libertatea de exprimare prevalează”.

Musk a mai spus: „Pentru libertatea de exprimare merită să lupți”. eliberare La scurt timp după anunț, în ziua X.

Episcopul Mar Marie Emmanuel înjunghiat În timpul unei predici transmise în direct la Sydney, la mijlocul lunii aprilie, predica a fost distribuită pe scară largă online și vizionată de sute de mii de ori. A supraviețuit incidentului.

Atacul a fost declarat incident terorist de către poliție și a fost numit Comisarul pentru securitate electronică din Australia ordin legal temporar Comanda X ascunde postarea care arată fragmentul.

Musk a contestat ordinul judecătoresc anterior, argumentând că este un atac la adresa libertăţii de exprimare.

Luna trecută, platforma de socializare a lui Musk câștiga amânarea În Australia, un tribunal a refuzat să prelungească un ordin provizoriu de blocare a unui videoclip global cu o înjunghiere într-o biserică din Sydney.

război al cuvintelor

Disputa legală a declanșat un război de cuvinte între înalți oficiali australieni și Musk.

într-o interviu La sfârșitul lunii aprilie, premierul australian Anthony Albanese l-a numit pe Musk un „miliardar arogant” care credea că este deasupra legii australiene.

Menționând Albanese, Musk răspunse Referitor la X: “Nu cred că sunt deasupra legii. Prim-ministrul crede că ar trebui să aibă jurisdicție asupra întregii planete?”

El a adăugat: „Această platformă respectă legile acestor țări, dar este inadecvat să se extindă hotărârile unei țări la alte țări”.

De asemenea, mosc descrie Comisarul pentru Siguranța Electronică, Inman-Grant, a fost numit ca „comitet de cenzură” pentru a lucra la interzicerea globală a imaginii.

inman grant a declarat pentru ABC News Atacul lui Musk asupra ei a dus la un asediu online din partea milioanelor de fani ai săi, precum și la amenințări cu moartea și expunerea online a informațiilor personale despre copiii ei.

— Sumathi Bala de la CNBC a contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *