June 5, 2024

companie boeing Primul zbor Starliner cu astronauți este programat să se lanseze miercuri, cea mai recentă încercare a navei spațiale cu mult întârziere.

Lansarea este programată pentru 10:52 a.m. ET din Cape Canaveral, Florida. Doi astronauți NASA se vor urca pe capsula Starliner, care va fi transportată la Stația Spațială Internațională cu o rachetă United Launch Alliance Atlas V.

Miercuri a fost cea mai recentă dintr-o serie de misiuni de lansare încercate cunoscute sub numele de Teste de zbor pentru echipajul Boeing. Sambata, a Încercarea de lansare a fost anulată Numărătoarea inversă a avut loc în ultimele minute din cauza unei probleme cu un computer care oferă suport la sol pentru rachetă. La începutul lunii mai, o altă încercare a fost anulată din cauza unor probleme cu racheta în sine.

Dacă lansarea este amânată din nou, Boeing va programa o oportunitate de rezervă joi.

Înscrieți-vă aici pentru a primi ediția săptămânală a Newsletter-ului CNBC Space Investing.

United Launch Alliance – sau ULA, este un parteneriat între Boeing și Lockheed Martin – Înlocuirea unei supape defectuoase în rachetă după încercarea din mai și înlocuirea unei piese defecte în computerul infrastructurii terestre după încercarea de sâmbătă.

Racheta Atlas V United Launch Alliance (ULA) și nava spațială Boeing CST-100 Starliner au aterizat la Complexul de Lansare Spațială 41 de la Centrul Spațial Kennedy din Cape Canaveral, Florida, pe 3 iunie 2024.

Miguel J. Rodriguez Carrillo |. Miguel J. Rodriguez Carrillo AFP |

astronaut

Astronauții NASA Butch Wilmore (stânga) și Suny Williams.

Credit imagine: Kim Shiflett |

Butch Wilmore și Suni Williams au zburat pe Starliner, primul în calitate de comandant al navei spațiale și cel de-al doilea ca pilot.

Wilmore s-a alăturat NASA în 2000 și a zburat anterior în spațiu de două ori la bordul navetei spațiale și al Rusiei Soyuz. Înainte de NASA, Wilmore a fost pilot al Marinei SUA.

Williams, care a fost selectat de NASA în 1998, a mai zburat în spațiu de două ori, mai întâi cu naveta spațială și apoi cu Soyuz. Înainte de a se alătura agenției spațiale, Williams, ca și Wilmore, a fost aviator naval.

rachete și capsule spațiale

Joi, 30 mai 2024, o navă spațială Boeing Starliner care transporta o rachetă United Launch Alliance Atlas V a apărut pe rampa de lansare Space Launch Complex-41 de la Stația Forțelor Spațiale din Cape Canaveral, Florida.

Isaac Watson |. NASA

Starliner se lansează pe Atlas V de la ULA.

Capsula în sine poate transporta până la patru astronauți NASA și mai mult de 200 de lire sterline de cercetare și încărcătură per zbor. Nava spațială aterizează folosind un sistem de parașută și airbag. Starliner este reutilizabil, fiecare capsulă fiind concepută pentru a îndeplini până la 10 misiuni.

misiune

Testul de zbor cu echipaj uman al Boeing își propune să demonstreze că sistemul Starliner poate transporta astronauți NASA către și de la Stația Spațială Internațională.

Dacă Starliner se lansează miercuri, acesta va zbura în spațiu timp de aproximativ 25 de ore înainte de a andocare cu Stația Spațială Internațională joi, la 12:15. Astronauții vor petrece apoi aproximativ o săptămână la bordul Stației Spațiale Internaționale, concentrându-se pe testarea Starliner, înainte de a se întoarce pe Pământ.

Cum a învins SpaceX pe Boeing în cursa pentru a trimite astronauți NASA în spațiu

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *