June 5, 2024

Pe 30 mai 2024, fostul președinte al SUA și candidat republican la președinție Donald Trump s-a întors la Trump Tower după ce a fost condamnat într-un proces penal în New York City.

Timothy A. Clary |. AFP |

fostul președinte Donald Trump El va participa la întâlniri private cu unul dintre cele mai puternice grupuri de lobby de afaceri din Washington, în încercarea de a construi alianțe cu marii lideri corporativi.

Joshua Bolten, director executiv masa rotunda de afaceriTrump a confirmat într-un e-mail către membrii miercuri că va participa la adunarea generală a grupului de la Washington pe 13 iunie.

cu toate că Președintele Joe Biden Invitat să participe, dar nu a participat din cauza unei călătorii de afaceri în străinătate Reuniunea G7. În schimb, grupul de afaceri l-a invitat pe șeful de personal al Casei Albe, Jeff Zients, să vină, potrivit e-mailului lui Bolten. Zients a acceptat invitația săptămâna trecută și intenționează să se adreseze grupului pe 13 iunie, potrivit unei persoane familiarizate cu problema. Biden Discurs la întâlnirea trimestrială a grupului 2022.

Bolten a scris în mesaj că întâlnirea a fost privată și închisă presei, iar echipa lui Trump a confirmat participanților că fostul președinte va participa.

Un purtător de cuvânt al campaniei Trump a refuzat să comenteze. Masa rotundă de afaceri nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Invitația către membri vine la aproape o săptămână după ce Trump a fost condamnat la New York pentru falsificarea înregistrărilor comerciale pentru a ascunde plățile în bani către vedetele porno. Trump continuă să nege acuzațiile.

Întâlnirea va atrage probabil toți membrii Mesei rotunde de afaceri, inclusiv peste 200 de directori executivi. Ar putea fi un moment critic pentru Trump, care a încercat să-i câștige pe lideri de afaceri pentru a-și susține și dona campania prezidențială, promovând în același timp ideea reducerilor de taxe care ar fi adoptate în general dacă îl învinge pe Biden în noiembrie .

Printre membrii grupului se numără CEO-ul Blackstone Group, Steve Schwarzman, care recent l-a susținut pe Trump după ce a spus că vrea să sprijine un înlocuitor pentru fostul președinte în 2022. Alți membri includ CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, CEO-ul Carlyle Group Harvey Schwartz, CEO-ul AT&T John Stankey și CEO-ul Chevron Mike Voth.

Masa rotundă de afaceri nu a susținut întotdeauna politicile președinției lui Trump.

În timp ce grupul a salutat reducerile de taxe ale lui Trump, a pus sub semnul întrebării politica președintelui de atunci de a impune tarife pentru produsele chinezești.

mulți dintre membrii săi Demisionat Premiul a fost acordat de Consiliul Consultativ al Afacerilor de la Casa Albă în 2017, în urma atacurilor naționaliste albe din Charlottesville, Virginia.

Chuck Robbins, președinte și CEO al Cisco și actual președinte al mesei rotunde de afaceri, Spuse la acea vreme „Este de neînțeles că avem această conversație în 2017”, iar compania sa a condamnat „rasismul, discriminarea, neonazismul, supremația albă”.

După revolta de la Capitoliul din 6 ianuarie 2021, masa rotundă de afaceri a condamnat atacul și l-a cerut lui Trump să „încheie haosul și să faciliteze tranziția pașnică a puterii”.

Totuși, Trump a căutat adesea să obțină favoarea liderilor de afaceri bogați, în ciuda diferențelor sale clare cu unii dintre ei.

Susie Wiles, consilier principal de campanie al lui Trump, a vorbit în fața unui grup de megadonatori republicani puternici din Florida în ianuarie, subliniind de ce credea că ar trebui să-l susțină pe Trump. Grupul este condus de veteranul investitor Paul Singer.

Chiar și după condamnare, liderii de afaceri cu tendințe republicane au respins condamnarea lui Trump și, în unele cazuri, au oferit mai mult sprijin. Trump Action a anunțat că a strâns peste 50 de milioane de dolari în cele 24 de ore după verdictul de vinovăție de săptămâna trecută.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *