June 5, 2024

Un cumpărător trece pe lângă magazinul din Hong Kong al brandului american de modă sportivă Champion.

Budru Chukrut |. Getty Images

Hans Brand Compania este de acord să-și vândă afacerea Global Champions către Authentic Brands Group într-o tranzacție evaluată la 1,2 miliarde USD, inclusiv contraprestație în numerar. declara Miercuri.

Comunicatul de presă al lui Hanesbrands a declarat că, dacă standardele de performanță sunt îndeplinite, tranzacția poate ajunge la 1,5 miliarde USD printr-o contrapartidă suplimentară în numerar de până la 300 milioane USD.

Compania se așteaptă să primească 900 de milioane de dolari în venituri nete din tranzacție, se arată în comunicat. Hanesbrands a declarat că intenționează să folosească veniturile nete pentru a accelera reducerea datoriilor.

Acțiunile Hanesbrands au crescut cu peste 5% în timpul sesiunii de tranzacționare de miercuri.

Champion a generat aproximativ 75 milioane USD în EBITDA ajustat în ultimele 12 luni încheiate la sfârșitul primului trimestru din 2024.

Președintele consiliului de administrație, Bill Simon, a declarat: „Credem că această tranzacție va permite companiei să accelereze reducerea datoriilor, în timp ce poziționează Hanesbrands pentru o creștere continuă, concentrându-se pe strategia sa de a-și promova mărcile de lenjerie intimă și de a-și optimiza lanțul de aprovizionare de clasă mondială și fluxul de numerar. generaţie.

Acordul a fost aprobat în unanimitate de consiliul de administrație al lui Hanesbrands, la câteva luni după ce compania a declarat că are în vedere vânzarea Champion.

CNBC a raportat în noiembrie 2023 că Authentic Brands Group și WHP Global, de asemenea, o companie de management al mărcii Ambele părți sunt interesate să cumpere campion.

Hanesbrands a anunțat pentru prima dată că se gândește să vândă Champion la sfârșitul lunii septembrie, la puțin peste o lună după firma activistă Barington Capital Group. Începeți să puneți presiune asupra Hanesbrands Reduceți costurile și generați numerar în ciuda scăderii vânzărilor.

Nu ratați aceste rapoarte exclusive de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *