June 5, 2024

Liu Weiqiang, fondator și CEO al Kneron.

Harry Murphy |. Arhivele de sport |

Startup-ul de cipuri de inteligență artificială Kneron și-a lansat miercuri produsul de următoarea generație, deoarece caută să profite de interesul corporativ pentru inteligența artificială și să ofere o alternativă giganților precum al său. Nvidia și AMD.

Compania taiwaneză, care este susținută de gigantul american de cipuri Qualcomm și de asamblatorul de iPhone Foxconn, și-a dezvăluit serverul „edge GPT” de a doua generație, KNEO 330.

GPT, sau Generative Pre-Training Transformer, se referă la un algoritm de inteligență artificială care poate genera text și imagini după ce a fost antrenat pe o cantitate mare de date. Exemplele includ ChatGPT de la OpenAI.

Astăzi, însă, multe companii care doresc să utilizeze capabilități și aplicații AI generative se bazează pe operațiunile cloud ale unor giganți precum Microsoft și Amazon. Acești așa-numiți „hyperscalers” cumpără cantități mari de cipuri de la companii precum Nvidia pentru a antrena aceste modele de inteligență artificială la scară largă în centrele de date care rulează servere complexe.

Kneron consideră că întreprinderile nu vor dori întotdeauna să se bazeze pe acești giganți cloud pentru nevoile lor de inteligență artificială.

În schimb, KNEO 330 se adresează companiilor care doresc să ruleze propriile aplicații AI în sediul lor, mai degrabă decât să se bazeze pe servere situate în altă parte și deținute de unul dintre marii furnizori de cloud.

„Vedem o cerere puternică de pe piață din partea marilor companii de înaltă tehnologie, centre medicale sau instituții financiare cărora le pasă de confidențialitatea lor”, a declarat CEO-ul Kneron, Albert Liu, pentru CNBC înainte de lansarea produsului. „Nu vor să-l încarce în OpenAI”.

Liu consideră că companiile ar putea să nu dorească să predea date unor terți pentru a-și folosi instrumentele AI. În schimb, cu tehnologia Kneron, companiile își pot construi propriile aplicații AI folosind serverele locale ale companiei.

Kneron la câteva zile după lansare Totul este NVIDIA și AMD lansează cel mai recent cip AI, ambele par să accelereze lansările. Produsele Nvidia și AMD sunt destinate centrelor mari de date ale giganților tehnologiei, care pot antrena modele de inteligență artificială la scară largă.

Miercuri, Kneron a anunțat, de asemenea, că cel mai recent cip de procesor al său KL830 va apărea pe noile PC-uri. Acest lucru reprezintă o provocare pentru companii precum Intel și AMD care produc cipuri pentru PC. KL830 va permite unui computer să ruleze aplicații de inteligență artificială pe dispozitiv, mai degrabă decât să fie conectat la internet. Ideea este că acest lucru va îmbunătăți confidențialitatea, deoarece datele nu sunt conectate la rețea.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *