June 5, 2024

West End 61 |. West End 61 |

AMSTERDAM, Olanda — Startup-ul Fintech Nium a strâns 50 de milioane de dolari noi fonduri de la investitori și plănuiește o ofertă publică inițială în următoarele 18 luni, a declarat compania miercuri pentru CNBC.

Runda a fost condusă de un fond suveran nedezvăluit din Asia de Sud-Est și susținută de firmele de capital de risc BOND, NewView Capital și Tribe Capital.

Nium este evaluat la 1,4 miliarde de dolari. Aceasta este o reducere de 30% față de evaluarea anterioară a companiei de 2 miliarde de dolari, pe care a atins-o în 2022, când a strâns ultima dată capital de risc în afara acesteia.

Prajit Nanu, CEO și fondator al Nium, a declarat că compania va folosi noile fonduri pentru a-și consolida eforturile de fuziuni și achiziții și pentru a viza companiile de plăți în alte etape de creștere.

Nanu a spus că următoarea rundă de finanțare a companiei sale a fost rezultatul evaluărilor de pe piața publică în general scăzute pentru companiile fintech.

Prețurile acțiunilor companiilor fintech au scăzut brusc în ultimii ani din cauza presiunilor macroeconomice precum inflația ridicată și creșterea ratelor dobânzilor.

„Ca să fiu sincer, când strângeam bani la începutul anului 2022, piețele publice o distrugeau”, a spus Nanu. „Piețele publice nu au fost amabile cu fintech.”

IPO 18 luni mai târziu

Nanu a spus că, în ciuda evaluării mai scăzute, rămâne optimist cu privire la povestea de creștere a Nium și este încrezător că compania va ieși la bursă în următoarele 18 luni, vizând listarea în al treilea sau al patrulea trimestru al anului 2025.

El a adăugat că evaluarea nu este o preocupare pentru el și că nu contează cât de mult este prețul companiei, deoarece piața este în mod inerent volatilă.

“Fie că ieși la bursă pentru 1 miliard de dolari sau 5 miliarde de dolari, nu contează. Pentru că ești evaluat doar atunci când ești achiziționat sau faci o IPO”, a spus el.

El a citat exemplul Stripe, care a ridicat o evaluare de 95 de miliarde de dolari în timpul boom-ului din 2021, apoi și-a redus evaluarea la 50 de miliarde de dolari înainte de a-și crește evaluarea la 65 de miliarde de dolari prin tranzacții cu acțiuni secundare.

Nu mă interesează criptomonede

Nanu a spus că nu este interesat să achiziționeze companii în spațiul criptomonedei, deoarece nu are încă niciun interesVăzând cererea de la comercianți pentru criptomonede ca metodă de plată.

„Este în stadiile incipiente ale infrastructurii”, a spus Nanu. „Nium este în cele din urmă un strat deasupra multor bănci din lume.”

„Băncile au trecut de la cripto a nu fi cripto, la cripto”, a adăugat el „Nu este un pantof pentru toate”.

În timp ce criptomonedele precum Bitcoin au crescut în preț, prețul Bitcoin a crescut, de asemenea, pe fondul interesului reînnoit al investitorilor, după aprobarea unui fond tranzacționat la schimb Bitcoin la vedere în Statele Unite.

În ultimele 12 luni, prețul Bitcoin a crescut cu aproximativ 150%.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *