June 5, 2024

Raman Bhatia, viitorul CEO al Starling. Bhatia a demisionat de la OVO Energy Ltd. din funcția de CEO.

Zed Jameson |. Bloomberg |

AMSTERDAM — Banca digitală Starling nu va solicita din nou o licență bancară UE, ci va urmări, în schimb, expansiunea internațională prin intermediul afacerii sale de software, a declarat viitorul director executiv, într-o abatere de la modul în care unii rivali au crescut în străinătate.

Starling este una dintre așa-numitele „neobanci” din Marea Britanie, bănci doar digitale care de obicei nu au sucursale. S-a deschis în 2014, are 4 milioane de clienți și a fost evaluat oficial ultima dată la 2,5 miliarde de lire sterline (3,2 miliarde de dolari).

Banca digitală, alimentată de Goldman Sachs, oferind servicii bancare tradiționale precum conturi curente și, mai recent, împrumuturi. Clienții Starling sunt în principal în Marea Britanie. Starling a retras cererea în 2022.

Miercuri, Raman Bhatia a subliniat planurile de expansiune internațională ale companiei, primele sale remarci publice de când a fost numit director executiv în martie, succedând-o pe fondatoarea Anne Boden.

Bhatia a spus că compania nu intenționează să solicite din nou o licență bancară UE pentru a intra în noi țări. În schimb, expansiunea internațională va fi condusă de Engine, platforma software pe care Starling o vinde altor companii, astfel încât acestea să își poată construi propriile bănci digitale.

Bhatia a spus: „Sunt foarte optimist cu privire la internaționalizarea produselor Starling, tehnologia proprie față de piață, regimul de reglementare unic, cerințele de capital și abordarea pentru construirea încrederii și extinderea mărcii care nu au fost încă disponibile pentru niciun plan. Fiți confirmat.

El a descris oportunitățile din locuri precum Thailanda și Orientul Mijlociu drept „uriașe”.

Engine este un model unic în rândul neobancilor care tind să aprofundeze aplicațiile și serviciile axate pe consumatori. Starling pariază că poate vinde tehnologia altor bănci.

Banca de sare din România și AMP din Australia sunt primii clienți ai Starling Engine.

Bhatia a spus că speră să „dubleze” strategia motorului și să capteze cota de piață în spațiul software pentru întreprinderi.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *