June 5, 2024

Barry Sternlicht, președinte și CEO al Starwood Capital Group, la Conferința Globală Milken 2024 de la Hotelul Beverly Hilton pe 7 mai 2024 în Beverly Hills, California. Susține un discurs.

David Swanson |

Președintele și CEO-ul Starwood Capital Group, Barry Sternlicht, și-a apărat decizia de a limita retragerile investitorilor din fondurile sale imobiliare pe fondul pierderilor tot mai mari și cererilor de răscumpărare.

„Odată cu isteria mass-media, oamenii spuneau: „Vreau să ies acum și mă voi întoarce când coasta se va curăța”. Așa că am luat o decizie foarte dificilă”, a spus Sternlicht pentru CNBC.cutie de țipete„Miercuri. „Am decis că, în beneficiul celor 80% dintre oameni care nu au răscumpărat niciodată, vom încetini răscumpărările… Sperăm că va dura șase luni.

Starwood Real Estate Income Trust de 10 miliarde de dolari al investitorului, care investește în proprietăți multifamiliale, industriale și de birouri, se străduiește să refinanțeze împrumuturile, deoarece Rezerva Federală crește brusc ratele dobânzilor. Prețul acțiunilor a scăzut brusc.

Într-o scrisoare către acționari Pe 23 mai, Starwood a introdus noi restricții, cu o limită lunară de retragere de 0,33% din valoarea activului net, față de limita anterioară de 2%. Totodată, compania a decis să renunțe la comisionul de administrare de 20%.

Sternlicht a spus că a decis să implementeze plafonul pentru a proteja clienții fideli care nu s-au răscumpărat niciodată, care reprezintă 80% dintre investitorii săi.

Trustul imobiliar, unul dintre cele mai mari trusturi imobiliare din lume, a menținut lichidități imediate de 752 de milioane de dolari la sfârșitul lunii aprilie, a spus compania.

Sternlicht a numit politica monetară a Fed „incredibil de ineficientă”, dar a spus că crede că ratele dobânzilor vor scădea în curând.

„Clasa de active imobiliare este probabil cea mai mare victimă a consecințelor neintenționate ale acțiunilor sale”, a spus el „Spread-urile sunt în curs de dezvoltare, ceea ce înseamnă că piața se vindecă și viitorul devine mai clar”.

Nu ratați aceste rapoarte exclusive de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *