June 5, 2024

Femeie care doarme în avion.

Rudy_Suardi |. Getty Images

O distracție populară pe zborurile pe distanțe lungi – bea înainte de a ațipi – poate chiar să prezinte riscuri pentru sănătatea pasagerilor tineri și în formă, sugerează un nou studiu.

Efectele combinate ale consumului de alcool, somnului și concentrațiilor scăzute de oxigen la altitudini mari stabilit Provocarea sistemului cardiovascular și prelungirea duratei hipoxemiei sau a nivelului scăzut de oxigen în sânge.

Cercetătorii de la Institutul de Medicină Aerospațială al Centrului Aerospațial German și de la Universitatea din Aachen au mai spus că acest obicei poate reduce calitatea somnului și au recomandat companiilor aeriene să limiteze consumul de alcool la zboruri.

Eva-Maria Elmenhorst, co-autor al studiului, a declarat pentru NBC News că echipa a fost „surprinsă să găsească un efect atât de puternic” și a recomandat evitarea consumului de alcool în timpul zborului.

Studiile indică faptul că dormitul la bord a exacerbat scăderea saturației de oxigen din sânge cauzată de presiunea redusă a aerului din cabină.

Testele de laborator au arătat că, odată cu efectele suplimentare ale consumului de alcool, saturația de oxigen din sânge a participanților a scăzut și mai mult, ritmul cardiac a crescut și au experimentat un somn mai puțin profund.

Studiul a constatat că chiar și „participanții tineri și sănătoși” au suferit desaturare „relevantă clinic” și creșterea ritmului cardiac în timpul somnului.

„Dozele mai mari de alcool pot amplifica aceste efecte observate, crescând potențial riscul de complicații de sănătate și urgențe medicale în timpul zborurilor, în special pentru adulții în vârstă și cei cu afecțiuni medicale preexistente”, a adăugat raportul.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *