June 5, 2024

Cofondatorul și CEO-ul Nvidia Jensen Huang la Conferința Nvidia GPU Technology din San Jose, California, pe 19 martie 2024.

David Paul Morris |. David Paul Morris Bloomberg |

Nvidia A trecut măr Capitalizarea bursieră de miercuriPe măsură ce investitorii continuă să parieze pe producătorii de cipuri din urmă AI Prosperitate. Acum este a doua cea mai valoroasă companie publică, după Microsoft.

NVIDIA a stabilit, de asemenea, un record Capitalizare de piață de 3 trilioane de dolari Acțiunile au crescut cu peste 5% miercuri, o piatră de hotar. La final, valoarea de piață a Nvidia a fost de 3,019 trilioane USD, în timp ce valoarea de piață a Apple a fost de 2,99 trilioane USD. De miercuri, Microsoft a fost cea mai valoroasă companie publică, cu o capitalizare de piață de 3,15 trilioane de dolari.

Acțiunile Nvidia au crescut cu peste 24% de la înființarea companiei Anunțul rezultatelor financiare din primul trimestru Sunt în lacrimi din mai, de anul trecut. Compania deține o cotă estimată de 80% din piața de cipuri de inteligență artificială a centrelor de date, atrăgând cheltuieli de miliarde de dolari de la marii furnizori de cloud.

Investitorii sunt, de asemenea, din ce în ce mai încrezători că vânzările Nvidia către o mână de companii cloud pot continua să crească semnificativ. În cel mai recent trimestru, veniturile din afacerile centrelor de date, inclusiv vânzările de GPU, au crescut cu 427% față de an, până la 22,6 miliarde USD, reprezentând aproximativ 86% din vânzările totale ale companiei.

Între timp, acțiunile Apple au crescut cu doar aproximativ 5% în acest an, deoarece creșterea vânzărilor producătorului de iPhone a stagnat în ultimele luni. Apple a declarat în ultimul său raport financiar trimestrial că vânzările totale au scăzut cu 4% de la an la an, iar vânzările de iPhone au scăzut cu 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Apple se confruntă cu probleme strategice, precum și cu cererea Chinei, producție și reacții mixte la noul său set de căști de realitate virtuală, Vision Pro.

Apple a fost prima companie care a atins o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari și 2 trilioane de dolari. A deținut de mult titlul de cea mai valoroasă companie din America, dar prin microsoft mai devreme anul asta. Microsoft a beneficiat, de asemenea, de cererea investitorilor pentru infrastructura de inteligență artificială.

Acțiunile Nvidia sunt mai volatile decât cele ale Apple. Compania a fost fondată în 1991 și se concentrează pe jocuri, vânzând hardware pentru jocurile 3D pe computer. Cel mai recent, a vândut cipuri de minerit de criptomonede și servicii de abonament în cloud.

Odată cu dezvoltarea afacerii sale de inteligență artificială, prețul acțiunilor Nvidia a înregistrat o creștere parabolică, crescând cu peste 3.290% în ultimii cinci ani. Compania a anunțat Acțiunile s-au împărțit la 10 acțiuni în mai.

Nu ratați aceste rapoarte exclusive de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *