June 6, 2024

Pe 6 iunie 2024, capsula Starliner a lui Boeing a fost văzută apropiindu-se de Stația Spațială Internațională cu doi astronauți NASA la bord.

NASA TV

de la Boeing Andocarea capsulei Starliner cu Stația Spațială Internațională a fost amânată joi după ce NASA și-a anulat răspunsul inițial la o problemă cu propulsorul.

Nava spațială s-a andocat cu Stația Spațială Internațională la 1:34 p.m. ET.

Controlorii de zbor NASA au anulat o soluție planificată anterior pentru problemele cu sistemul de propulsie Starliner. Starliner are 28 de avioane, numite motoare ale sistemului de control al reacției (RCS), care ajută nava spațială să facă mișcări mici pe orbită.

NASA depanează cinci avioane inoperabile și a restaurat patru avioane eșuate după testare.

Înscrieți-vă aici pentru a primi ediția săptămânală a Newsletter-ului CNBC Space Investing.

Astronauții NASA Butch Wilmore și Suny Williams au lucrat cu controlorii de zbor NASA pentru a testa propulsoarele în încercarea de a restabili sistemul complet de propulsie al navei spațiale.

Corespondentul capsulei NASA, Neal Nagata, le-a spus lui Wilmore și Williams că încercarea de andocare de la 12:15 a trebuit să fie anulată din cauza toleranței zero a Stației Spațiale Internaționale pentru problemele de control al navelor spațiale.

CAPCOM Nagata le permite astronauților să mențină nava spațială în afara „zonei interzise de acces”, o graniță invizibilă în jurul Stației Spațiale Internaționale, ca măsură de siguranță în timp ce diagnostichează propulsoarele problematice.

Starliner-ul Boeing a fost lansat cu succes miercuri Începutul testelor de zbor cu echipaj a marcat prima dată când capsula a transportat astronauți în spațiu. Această misiune este ultimul pas important înainte ca NASA să certifice Boeing pentru misiuni de luptă cu echipaj.

Nava spațială este Cândva considerat un concurent al SpaceX Dragon. Cu toate acestea, eșecurile și întârzierile sunt în scădere constantă Starliner devine locația de rezervă a NASAagenția plănuiește ca cele două companii să zboare alternativ cu astronauți în misiuni.

Boeing lansează cu succes Starliner, oferind NASA opțiuni pentru zboruri viitoare

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *