June 6, 2024

Pe 7 decembrie 2022, ambalajul Juul a fost expus pe rafturile magazinului Empire Smoke Shop din cartierul Flatbush din Brooklyn, New York City.

Michael M. Santiago |. Michael M. SantiagoGetty Images

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente declara Joi, compania și-a ridicat interdicția asupra țigărilor electronice Juul, în timp ce revizuiește noua hotărâre a instanței și ia în considerare cele mai recente informații de la producătorii de țigări electronice.

FDA a blocat pentru prima dată compania să-și vândă produsele în 2022, dar acestea au stat pe rafturi în așteptarea apelului. În acest timp, Juul și-a menținut poziția de al doilea cel mai mare producător de țigări electronice din Statele Unite.

Acum, FDA spune că produsele Juul sunt din nou în curs de revizuire a agenției, deși subliniază că acest nou statut nu înseamnă că vor fi pe deplin aprobate.

Compania a spus că reglementările federale o împiedică să dezvăluie mai multe informații.

Juul a declarat într-o declarație că apreciază decizia FDA, adăugând că acum așteaptă cu nerăbdare „să se angajeze din nou cu agenția într-un proces bazat pe știință și dovezi pentru a solicita autorizația de introducere pe piață pentru produsele sale”.

„Rămânem încrezători în calitatea și substanța aplicațiilor noastre și credem că o analiză cuprinzătoare a științei și a dovezilor va demonstra că produsele noastre îndeplinesc standardele legale adecvate pentru a proteja sănătatea publică”, a spus compania.

În timp ce Juul face apel la o interdicție de comercializare din 2022, hotărârea preliminară a FDA a perturbat grav finanțele companiei, determinând salvarea a doi dintre cei mai mari investitori ai săi. A raportat Wall Street Journal.

Juul continuă, de asemenea, să se confrunte cu procese din partea consumatorilor care spun că produsele sale dăunează sănătății lor. Compania neagă acuzațiile.

Până în prezent, FDA a aprobat doar vânzarea către consumatori a 23 de produse de țigări electronice produse de trei companii.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *