June 6, 2024

Liu Jie/Xinhua prin Getty Images

Investitorii vor urmări raportul din luna mai privind salariile non-agricole pentru o imagine mai clară asupra faptului dacă Rezerva Federală își poate ușura eforturile de combatere a inflației.

Economiștii chestionați de Dow Jones se așteaptă ca Biroul de Statistică a Muncii din SUA să raporteze că economia SUA a adăugat 190.000 de locuri de muncă luna aceasta, o ușoară creștere față de ianuarie 2019. O creștere de 175.000 de persoane în aprilie.

În plus, piața va acorda o atenție deosebită datelor privind salariile, câștigurile medii pe oră fiind așteptate să crească cu 0,3%, ușor mai mare decât luna aceasta, și o creștere pe 12 luni de 3,9%, la fel ca luna trecută și luna precedentă.

Alți indicatori de ocupare a forței de muncă săptămâna aceasta au indicat o încetinire a creșterii locurilor de muncă din sectorul privat ADP raportează o creștere de doar 152.000iar ritmul cererilor inițiale de șomaj a accelerat ușor.

„Raportul privind locurile de muncă din luna mai este deosebit de important acum”, a spus economistul Citigroup Andrew Hollenhorst într-o notă „Datele mai slabe (mai puțin de 175.000 de locuri de muncă și o rată a șomajului de 4% sau mai mult) ar fi dovada finală că încetinirea economică este aici. pe de altă parte, puterea neașteptată va întări opinia că nu există o urgență în economie.

Citi se așteaptă ca raportul să arate doar 140.000 de locuri de muncă, rata șomajului ajungând la 4% pentru prima dată din ianuarie 2022.

Dacă da, acest lucru ar putea determina Fed să o facă rate mai mici ale dobânzilor Mai devreme decât se aștepta.

În prezent, piețele se așteaptă ca prima reducere a dobânzilor să aibă loc în septembrie, cu o altă reducere în decembrie. Opinia Citigroup cu privire la perspectivele sale de ocupare a forței de muncă este mai mică decât consensul și este cea mai unanimă opinie a Wall Street cu privire la reducerile de dobândă de până acum, Fed fiind așteptată să efectueze patru reduceri de dobândă începând din iulie și continuă până la sfârșitul anului.

Cu toate acestea, Goldman Sachs se așteaptă, de asemenea, ca ocuparea forței de muncă să crească cu 160.000, mai puțin decât așteptările consensului, deoarece consideră că ajustările sezoniere au atenuat creșterea locurilor de muncă. Cu toate acestea, compania se așteaptă și la o săptămână de plată suplimentară în această lună pentru a compensa unele distorsiuni sezoniere.

În ceea ce privește problema salariilor, Goldman Sachs a fost în mare măsură de acord să mențină creșterile la un nivel despre care oficialii Fed spun că nu este în concordanță cu ținta de inflație de 2%.

BLS va raporta la 8:30 a.m. ET.

Nu ratați aceste rapoarte exclusive de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *