June 6, 2024

PGA Tour și LIV Golf, susținut de Arabia Saudită, au fost în discuții active, potrivit unei persoane familiarizate cu situația, la un an după ce cele două entități au șocat lumea anunțând pe CNBC că au avut De acord în principiu Uniți forțele.

Negocierile dintre PGA Tour și Fondul de investiții publice din Arabia Saudită, care susține LIV Golf, sunt „foarte active”, a spus această persoană.

Nou-înființatul Comitetului de Tranzacție al PGA Tour, format din șapte membri, care include jucătorii profesioniști de golf Rory McIlroy și Tiger Woods, precum și fondatorul Fenway Sports Group, John Henry, și reprezentanții PIF obișnuiau să se întâlnească în fiecare luni, miercuri și vineri, atât în ​​persoană, cât și la distanță. întâlnirile vor avea loc timp de o lună, a adăugat persoana.

Grupul se va întâlni în persoană vineri la New York, cu excepția lui McIlroy, care va participa de la distanță.

Un reprezentant al PGA Tour a refuzat să comenteze. Reprezentanții LIV și PIF nu au răspuns.

În iunie anul trecut, când comisarul PGA Jay Monahan și președintele saudit PIF Yasir Al-Rumayyan au anunțat fuziunea propusă pe CNBC, după o dispută juridică amară între cele două ligi rivale, mulți au fost surprinși.

Termenul de tranzacționare propus, stabilit inițial pentru 31 decembrie 2023 expansiune. De atunci, Turneul a fost de acord să lase și investitorii americani să participe.

Acordul nu a fost încă finalizat. Dar oameni familiarizați cu chestiunea au spus că cele două părți au făcut schimb de termeni și au convenit în mare parte asupra părții financiare a acordului, saudiții și un consorțiu de investitori fiind de acord să angajeze fiecare câte 1,5 miliarde de dolari suplimentari pentru turneu. Se pare că înțelegerea va fi structurată în mod similar cu înțelegerea lor Grupul Mișcării Strategice, un consorțiu de investitori. Persoana a adăugat că ambele părți sunt acum concentrate pe decizii legate de produse care implică jucători, programe, jocuri și drepturi media.

Discuțiile nu au însemnat că un acord este iminent, dar ritmul procesului a crescut, Rumayan participând uneori la întâlniri săptămânale, a spus persoana.

New York Times Early DealBook raport Despre discutie.

De-a lungul anului, turneul a muncit din greu pentru a deveni mai atractiv pentru jucători și pentru a preveni dezertorii să dezerte pentru a rivaliza cu LIV, răsplătindu-i pentru loialitatea față de organizație. Turul mărește premiul în bani al turneului și creează PGA Tour Enterpriseso nouă societate comercială care va emite mai mult de 1,5 miliarde de dolari în capitaluri proprii jucătorilor.

„Oferându-le membrilor PGA TOUR propria ligă, întărim investiția colectivă a jucătorilor în succesul TOUR-ului”, a spus Monahan la acea vreme.

La sfârșitul lunii ianuarie, Turul a anunțat o nouă capitală dintr-un grup de Investitori cunoscuți Condus de Fenway Sports Group. SSG va injecta 1,5 miliarde de dolari în turneu și s-a angajat să investească încă 1,5 miliarde de dolari dacă se ajunge la un acord cu Arabia Saudită.

În mai, membrul turneului Jimmy Dunn, despre care se crede că este unul dintre mintea înțelegerii, și-a dat demisia brusc, exprimându-și frustrarea față de lipsa progresului.

O sursă a spus că atunci când Dunn nu a fost inclus în consiliul corporativ (ce este un consiliu corporativ?), a fost frustrat și a simțit că nu mai este nevoie.

Înainte ca alianța să anunțe legătura în iunie anul trecut, PIF a atras jucătorii de golf din PGA Tour, inclusiv starul Phil Mickelson, la LIV în oferte de sute de milioane de dolari.

De atunci, procesul de tranzacție îndelungat și confuz a stârnit o reacție din partea jucătorilor, consumatorilor și consumatorilor deopotrivă. Congresmanul SUA ——De asemenea, au efectuat investigații și anchete asupra directorilor PGA Tour. Dacă fuziunea este finalizată, s-ar putea schimba semnificativ modelul de golf profesionist.

După ce LIV a atras jucătorii de turneu cu oferte mari, Monahan a spus că turneul a analizat golful „la scară globală” și a stabilit că o fuziune ar aduce beneficii sportului.

Mulți critici au acuzat lansarea LIV în 2022 de „amestecarea sportului”, folosind sportul pentru a răspândi influența pentru a distrage atenția de la abuzurile drepturilor omului din Arabia Saudită.

După ce a fost trasată o linie clară, jucătorii și-au exprimat frustrarea față de înțelegerea propusă, ceea ce a condus PGA Tour la creșterea stimulentelor financiare pentru jucătorii de golf.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *