June 6, 2024

Newsbreak se autoproclamă „sursa de bază pentru toate lucrurile locale” și spune că are peste 50 de milioane de utilizatori lunar.

Carlos Barria

Ultima Ajun de Crăciun, ȘtiriO aplicație gratuită originară din China și cea mai descărcată aplicație de știri din Statele Unite au publicat un articol șocant despre o împușcătură într-un oraș mic. Titlul era: „Tragedie de Crăciun lovește Bridgeton, N.J., în timp ce violența cu armele crește în oraș”.

Problema este că nu s-a întâmplat o astfel de împușcătură. Bridgeton, Departamentul de Poliție din New Jersey emite o declarație Pe 27 decembrie, Facebook a respins articolul, care a fost produs folosind tehnologia inteligenței artificiale, numindu-l „complet fals”.

„Nimic asemănător cu această poveste nu s-a întâmplat vreodată în zona pe care o descriu în timpul sau în preajma Crăciunului, sau chiar în amintirea recentă”, spunea postarea „Se pare că inteligența artificială a acestei „știri” romanul a fost scris și lansat cititorilor fără orice problemă.”

NewsBreak, cu sediul în Mountain View, California, cu birouri în Beijing și Shanghai, a declarat pentru Reuters că a eliminat articolul pe 28 decembrie, la patru zile după ce a fost publicat.

Compania a spus că „ineciziile provin din sursa conținutului” și a furnizat un link site-ul webadăugând: „Când NewsBreak devine conștient de orice conținut inexact sau de orice încălcare a standardelor comunității noastre, luăm măsuri imediate pentru a elimina conținutul”.

Operatorul site-ului findplace.xyz nu a răspuns solicitării de comentarii a Reuters. Poliția a refuzat să ofere comentarii suplimentare.

Pe măsură ce instituțiile de știri locale au închis în SUA în ultimii ani, NewsBreak a umplut golul.

Newsbreak se autoproclamă „sursa de bază pentru toate lucrurile locale” și spune că are peste 50 de milioane de utilizatori lunar. Publică conținut licențiat de la principalele instituții de presă, inclusiv Reuters, Fox, Associated Press și CNN, precum și unele informații obținute prin răzuirea știrilor locale sau comunicate de presă online și rescriindu-le cu ajutorul inteligenței artificiale. Este disponibil doar în Statele Unite

Dar din 2021, utilizarea instrumentelor de inteligență artificială de către aplicație a afectat comunitățile pe care se străduiește să le servească în cel puțin 40 de incidente, Newsbreak publicând 10 articole de pe site-uri de știri locale, conform unei analize neraportate anterior; dosare în instanță legate de încălcarea drepturilor de autor, e-mailuri de încetare și renunțare și un memoriu al companiei din 2022 care documentează preocupările cu privire la „povestirile generate de inteligența artificială”.

Reuters a intervievat șapte foști angajați NewsBreak, dintre care cinci au spus că o mare parte din munca de inginerie din spatele algoritmilor aplicației a fost efectuată în birourile sale din China. Foștii angajați au cerut anonimatul, invocând acorduri de confidențialitate cu NewsBreak.

Două programe comunitare locale care ajută persoanele vulnerabile au declarat pentru Reuters că au fost afectate de poveștile false generate de inteligența artificială a NewsBreak.

Trei evenimente „Food Power Generation” în ianuarie, februarie și martie, O bancă de alimente din Colorado a spus că oamenii au trebuit să fie refuzați pentru că orele de distribuție a alimentelor, după cum a notat NewsBreak, erau incorecte. Organizația de caritate s-a plâns la NewsBreak într-un e-mail trimis la adresa de e-mail de asistență generală pentru clienți a NewsBreak pe 30 ianuarie, care a fost revizuit de Reuters. Organizația de caritate a declarat că nu a primit încă niciun răspuns.

Harvest 912, unu Organizații de caritate în Erie, PA NewsBreak a primit prin e-mail două știri inexacte, bazate pe inteligența artificială, că furnizează o clinică de îngrijire a picioarelor 24 de ore din 24 pentru persoanele fără adăpost, cerând agenției să „înceteze și să renunțe” la rapoartele false.

„Publicarea acestui tip de dezinformare este un dezaserviciu – oamenii fără adăpost vor merge în aceste locații pentru a merge la o clinică inexistentă”, a declarat Harvest912 pentru NewsBreak într-un e-mail din 12 ianuarie văzut de Reuters.

Ca răspuns la întrebările de la Reuters, NewsBreak a spus că a eliminat toate cele cinci articole despre organizații caritabile după ce a aflat că sunt incorecte și se bazează pe informații greșite pe unele pagini web de caritate.

Fără a oferi un motiv pentru Reuters, NewsBreak a adăugat o declinare a răspunderii pe pagina sa de start la începutul lunii martie, avertizând că conținutul său „s-ar putea să nu fie întotdeauna lipsit de erori”.

Newsbreak generează venituri afișând reclame utilizatorilor săi, care sunt în principal femei, cu vârsta de peste 45 de ani, fără studii universitare și locuiesc în zone suburbane sau rurale ale Statelor Unite, potrivit a șapte foști angajați și a unei prezentări a companiei din 2021, analizată de Reuters.

Compania a fost fondată în Statele Unite în 2015 Ca o filială a lui Yidian, o aplicație chineză de agregare de știri. Ambele companii au fost fondate de CEO-ul Newsbreak, Jeff Cheng. Partajarea brevetelor din SUA În 2015 a fost înregistrat algoritmul „Interest Engine”, care recomandă conținut de știri în funcție de interesele și locația utilizatorilor.

NewsBreak a declarat pentru Reuters că brevetele au fost transferate de Zheng către cele două companii deoarece „unele dintre concepte au fost dezvoltate de Jeff la un moment dat” și pentru că NewsBreak are „sediul în Statele Unite” și „investit de Statele Unite”. NewsBreak a declarat într-un răspuns scris către Reuters că partajarea brevetelor nu ar avea „absolut niciun impact asupra companiei și operațiunilor sale” și a descris tehnologia citată în brevete ca fiind „învechită”.

Reuters a analizat o notă a companiei de la un consultant NewsBreak pentru Zheng în mai 2022, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea de către NewsBreak a instrumentelor de inteligență artificială pentru a republica rapoartele de pe site-uri locale de știri sub cinci linii fictive.

„Nu mă pot gândi la o modalitate mai rapidă de a distruge marca NewsBreak”, i-a scris Norm Pearlstine, fostul redactor executiv al Wall Street Journal și Los Angeles Times, care era consultant pentru NewsBreak la acea vreme, într-o notă pentru Zheng. .

Într-un interviu după ce NewsBreak i-a permis să vorbească cu Reuters, Pearlstine a spus că a aflat despre practică de la un coleg NewsBreak.

„Îmi pun la îndoială legalitatea utilizării editorilor de conținut pentru a crea conturi false în spatele pereților lor de plată”, a scris Pearlstine „Dacă aș fi aflat de această practică în timp ce eram la Los Angeles Times, le-aș fi îndrumat avocaților noștri să caute un ordin de restricție și să depună o cerere de daune. .” litigii.

Pearlstein a confirmat autenticitatea notei și a pus gafa pe seama lipsei de experiență jurnalistică. „Există destul de mulți oameni în personal care sunt fie noi în jurnalism, fie noi pe piața din SUA. Acesta este o parte din motivul pentru care simt că trebuie să fiu foarte direct și foarte clar de ce cred că acest lucru este important”, a spus el. a declarat pentru Reuters.

NewsBreak a spus că știrile menționate în nota Pearlstine au fost un „experiment limitat în trei județe din SUA” pentru a agrega conținut de la terți și că proiectul a fost desființat după 10 articole. Compania neagă utilizarea unui paywall și spune că folosește „fragmente” de articole vizibile public pentru a genera rapoarte complete de știri folosind OpenAI.

NewsBreak a mai subliniat pentru Reuters că Zheng a răspuns lui Pearlstine prin e-mail, spunând că este conștient de problemă și a cerut echipei sale să o rezolve.

OpenAI a declarat pentru Reuters că politica sa interzice utilizarea tehnologiei sale pentru a induce oamenii în eroare.

În 2022, Patch Media, care operează fluxuri digitale de știri locale în state din Statele Unite, a ajuns la un acord de 1,75 milioane USD. litigii Potrivit documentelor judecătorești revizuite de Reuters, NewsBreak l-a acuzat pe NewsBreak de încălcarea drepturilor de autor, acuzându-l pe NewsBreak că a retipărit rapoartele de știri ale lui Patch fără permisiunea sau atribuirea sursei.

Patch nu a răspuns la o solicitare de comentariu. NewsBreak a spus că acordul nu constituie o admitere a faptelor greșite.

Emmerich Newspapers, care operează ziare în Mississippi, Arkansas și Louisiana, a încheiat un acord cu NewsBreak în 2021, acuzând NewsBreak de încălcarea drepturilor de autor prin utilizarea conținutului Emmerich fără permisiune. NewsBreak a spus că înțelegerea a fost „amiabilă”.

Un alt proces pentru drepturile de autor este în curs. NewsBreak a spus că părțile sunt „angajate în litigii suplimentare, pe care le apărăm cu fermitate”.

Wyatt Emmerich, președintele companiei, a spus că procesul împotriva NewsBreak implică „copierea textuală a conținutului”. El a adăugat: „Ceea ce mă îngrijorează în viitor este că agregatorii de știri pot folosi inteligența artificială pentru a rescrie ușor poveștile noastre, ceea ce va face mai dificilă dovedirea încălcării drepturilor de autor. Am fost deja martor la acest lucru pe site-urile de agregare de știri.

NewsBreak este o startup privată ai cărei principali susținători sunt firma de capital privat Francisco Partners din San Francisco și IDG Capital din Beijing, a declarat NewsBreak pentru Reuters.

Francisco Partners a refuzat să răspundă la întrebări despre investiția sa în NewsBreak. IDG nu a răspuns la mai multe solicitări de comentarii trimise prin e-mail.

În februarie, IDG Capital s-a alăturat Lista cu zeci de companii chineze Pentagonul a spus că ar fi cooperat cu armata Beijingului. IDG Capital a declarat pentru Bloomberg în februarie Nu are nimic de-a face cu armata chineză și nu face parte din lista respectivă. NewsBreak nu a comentat descoperirea.

Zheng a spus că agregatorul chinez Yidian a fost separat de NewsBreak în 2019, deoarece „echipa de management de la acea vreme nu înțelegea piața din SUA”. Înainte de aceasta, Li Ya, președintele Phoenix New Media, mass-media de stat din China Deține 46,9% capitaluri proprii La un moment dat în timpul mandatului său, el a fost director al NewsBreak, potrivit înregistrărilor companiei.

Yidian News a descris NewsBreak drept versiunea americană pe site-ul său web până în 2021 sârmă de porțelan.

Yidian în 2017 Bine primit A fost criticat de oficialii Partidului Comunist de guvernământ pentru eficiența sa în răspândirea propagandei guvernamentale. Reuters nu a găsit nicio dovadă că NewsBreak ar fi cenzurat sau produs știri favorabile guvernului chinez.

Un purtător de cuvânt al NewsBreak a declarat că nu are nicio relație comercială în curs cu Yidian.com. Yidian, Phoenix New Media și Li Ya nu au răspuns solicitărilor de comentarii ale Reuters.

NewsBreak a spus că aproximativ jumătate din cei 200 de angajați ai săi lucrează în cercetare și dezvoltare în China.

O listă a companiei din 2022, analizată de Reuters, a arătat că 100 dintre cei 137 de ingineri ai NewsBreak la acea vreme se aflau în China.

Cinci foști angajați ai NewsBreak au declarat că directorul executiv Zheng și-a împărțit timpul între China și Statele Unite.

Compania a spus că Zheng s-a născut în China și este rezident permanent al Statelor Unite, unde familia sa s-a mutat la începutul anului trecut.

Reuters a găsit Cinci anunțuri de recrutare NewsBreak a postat pe un site de locuri de muncă din China că caută analiști de date sau ingineri pentru birourile sale din Beijing și Shanghai, pentru a putea „săpa adânc” în „datele masive despre comportamentul utilizatorilor” ale aplicației pentru utilizatorii din SUA.

Un consilier republican al Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei Statelor Unite a declarat pentru Reuters Newsbreak că utilizarea de către ingineri chinezi ar putea ridica temeri că datele utilizatorilor din SUA ar putea fi accesate în China. Asistentul a refuzat să fie numit pentru că nu erau autorizați să vorbească cu presa.

Congresmanul John Molenaar despre creșterea tarifelor în China: este doar „concurență loială”

În cel mai recent caz de mare profil, oficialii americani au avertizat că TikTok, a cărei companie-mamă este compania chineză ByteDance, ar putea fi forțată de guvernul chinez să-și folosească algoritmii pentru a controla ce știri văd americanii și le predă datele.

TikTok, cea mai descărcată aplicație pentru videoclipuri scurte din lume, cu 170 de milioane de utilizatori din S.U.A., se confruntă în prezent cu o vânzare forțată sau o interdicție din SUA.

Ca răspuns la întrebările de la Reuters, TikTok a spus că intenționează să ofere terților un acces mai mare pentru a-și inspecta codul și a verifica dacă aplicațiile funcționează conform așteptărilor.

Zheng a declarat pentru Reuters NewsBreak că respectă legile SUA privind datele și confidențialitatea și este menținută pe serverele Amazon din Statele Unite. „Personalul din China poate accesa doar date anonime stocate pe serverele AWS din Statele Unite”, a spus el. Amazon a refuzat să comenteze.

NewsBreak a mai spus că, în calitate de companie cu sediul în SUA, nu este supusă legilor chineze privind datele.

Pearlstine, un fost consilier NewsBreak, a declarat că capacitatea NewsBreak de a se dovedi ca o companie americană este crucială.

„Sănătatea pe termen lung a NewsBreak depinde de imaginea sa ca companie din California și, cu cât conducerea sa este mai mare în Mountain View, cu atât mai bine pentru companie”, a spus el.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *