June 7, 2024

Președintele Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), Jelena McWilliams, se prezintă în fața Comisiei Senatului pentru Afaceri Bancare, Locuințe și Urbane, la o audiere de marți, 3 august 2021, la Washington, DC.

Al Drago |. Getty Images

Există un decalaj de 85 de milioane de dolari între băncile partenere ale intermediarilor fintech sinapsa Ceea ce deține și datorează un deponent, potrivit unei declarații desemnate de instanță mandatar În cazul falimentului Synapse.

Administratorul Jelena McWilliams a declarat într-un raport că clienții companiilor fintech care folosesc Synapse pentru a se conecta cu băncile au solduri de 265 de milioane de dolari, în timp ce băncile înseși au doar 180 de milioane de dolari legate de aceste conturi. Raport Trimis joi seara.

Lipsa de finanțare explică miezul problemei cel mai rău accident Industria fintech din SUA a fost în plină expansiune de când a apărut în anii de după criza financiară din 2008. La aproape o lună de la prăbușirea Synapse, susținută de Andreessen Horowitz, peste 100.000 de clienți ai diferitelor companii fintech și-au blocat conturile de economii. lansareau existat dezacorduri cu privire la soldurile utilizatorilor.

Și Synapse și partenerii săi, inclusiv Bănci de dezvoltare și trusturis-au acuzat reciproc în documentele instanței de transfer necorespunzător de solduri sau de păstrarea registrelor incorecte, iar raportul lui McWilliams este prima încercare exterioară de a determina amploarea fondurilor lipsă în haos.

Multe necunoscute

răspândi durerea

McWilliams a spus în raport că sarcina ei a fost îngreunată deoarece nu existau fonduri pentru a plăti pentru ajutor din partea firmelor de criminalistică din afara sau chiar foștilor angajați ai Synapse. Synapse și-a concediat ultimul angajat pe 24 mai.

Totuși, a spus ea, unii clienți ale căror fonduri erau deținute în așa-numitele conturi curente ale băncii au început să folosească conturile.

Dar dacă fondurile utilizatorilor sunt reunite într-un cont public (numit „FBO” sau „Pentru beneficiul”), le va fi dificil să-și obțină banii. Ea a spus că un acord complet ar mai fi la câteva săptămâni.

În raportul său, McWilliams a prezentat mai multe opțiuni pe care judecătorul Martin Barash să le ia în considerare la audierea de vineri, care ar permite cel puțin unor clienți FBO să recâștige accesul la fondurile lor.

Aceste opțiuni includ plata integrală a unor clienți, în timp ce amânarea plăților către alții, în funcție de conturile individuale FBO au fost reconciliate. O altă opțiune este de a distribui decalajul în mod egal între toți clienții pentru a face disponibile mai rapid fondurile limitate.

McWilliams a spus că recomandarea ei ar fi „distribuirea de fonduri către utilizatorii finali cât mai repede posibil după întâlnirea de stare de vineri”.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *