June 7, 2024

Comercianții lucrează sub semnul GameStop de pe podeaua de tranzacționare a Bursei de Valori din New York pe 8 august 2022.

Andrew Kelly |

Acest raport provine din CNBC Daily Open de astăzi, buletinul nostru informativ pentru piețele internaționale. CNBC Daily Open îi ține pe investitori la curent cu tot ce trebuie să știe, indiferent unde se află. Îți place ce vezi? Vă puteți abonaAici.

Ce trebuie să știi astăzi

joc de așteptare
acest
Indicele S&P 500 odinioară Nu s-a schimbat prea mult Comercianții așteaptă rapoarte economice cheie din SUA. Indicele a scăzut cu 0,02% după ce a atins maximul sesiunii, Indicele Nasdaq scădere cu 0,09%. acest Dow Jones Industrial Average Până cu 78 de puncte. Nvidia A scăzut cu 1,1% după ce miercuri a atins un maxim record. Randamentul obligațiunilor de trezorerie pe 10 ani Ministerul de Finante este plat înainte de vineri raportul salariilor non-agricole Investitorii caută semne de slăbiciune a pieței muncii pentru a justifica o reducere a ratei de către Rezerva Federală. Prețurile petrolului din SUA a sărit Banca Centrală Europeană 2% reduce ratele dobânzilor.

Roaring Kitten Live
acțiuni statie de joc După ce Keith Gill (cunoscut online ca Roaring Kitty) a anunțat lansarea, prețul acțiunilor sale a crescut cu aproape 50% Planificat să se lanseze pe YouTube Este prima dată în aproape patru ani. Investitorii speculează că discuția se va concentra pe pariul său masiv pe comercianții cu amănuntul de jocuri video.

Anchetă antitrust asupra marilor companii de tehnologie
Comisia Federală pentru Comerț și Departamentul de Justiție se lansează ancheta antitrust introduce MicrosoftOpenAI și Nvidia O sursă a spus CNBC să examineze impactul lor asupra industriei inteligenței artificiale. FTC va investiga Microsoft și OpenAI, în timp ce DOJ se va concentra pe investigarea Nvidia. Ancheta va examina mai degrabă comportamentul companiei decât fuziunea. Mutarea a avut loc o zi mai târziu Foști și actuali angajați Membrii OpenAI și-au exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea rapidă a inteligenței artificiale și a lipsei de reglementare.

Pariurile Crypto ale lui Robin Hood
platforma de tranzactionare Piața Robin Hood Sunteți de acord să achiziționați schimbul de criptomonede Bitstamp Compania va primi aproximativ 200 de milioane de dolari în numerar pe măsură ce se va extinde la nivel internațional. Bitstamp are 50 de licențe și înregistrări active la nivel mondial, ceea ce îl pune pe Robinhood în concurență directă cu Binance și Coinbase. Luna trecută, a spus Robin Hood tranzacționare cu criptomonede Venituri în primul trimestru de 126 de milioane de dolari, avertizând că este posibil Controlul de reglementare al afacerii sale cripto.

Miliardarul TikTok licita
Al miliardarului Frank McCourt Faceți o ofertă pentru a achiziționa TikTok Include o propunere inovatoare pentru a oferi utilizatorilor control asupra datelor lor. „Nu vreau să dețin TikTok”, a spus McCourt reporterilor. „Vreau un nou internet.” Viziunea lui rezonează cu părinții care au pierdut copii în mod tragic din cauza influenței rețelelor de socializare sau a agresiunii cibernetice, aliniind totodată preocupărilor tot mai mari cu privire la confidențialitatea datelor și siguranța copiilor. Aceste preocupări au determinat introducerea a numeroase proiecte de lege de stat și au alimentat un impuls bipartizan pentru legislația federală. Totuși, compania-mamă TikTok Byte va sări, A insistat să nu vândă Și au fost intentate procese pentru a bloca legile care impun dezinvestirea.

(Pro) Bitcoin 150.000 USD
Bitcoin poate lovi 150.000 USD Dacă fostul președinte Donald Trump câștigă alegerile din SUA în noiembrie, potrivit Standard Chartered Bank. Cu Bitcoin tranzacționând în jur de 71.700 de dolari, Tanya Macheel de la CNBC dezvăluie detaliile din spatele mișcării îndrăznețe a băncii.

linia de jos

Economistul șef al ING Germania, Carsten Brzeski, își împărtășește opiniile Takeaway principal Imagine de la întâlnirea ECBX cu datele StarCraft. următorul lui poştal Și mai deprimant: „Arată-mi o bancă centrală care nu are nevoie de date pentru a lua decizii.”

Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, la o conferință de presă, după producția de energie pe scară largă de către banca centrală reduce ratele dobânzilorAcesta a spus că deciziile viitoare vor fi „dependente de date” și vor fi luate „întâlnire cu întâlnire”, pe baza inflației, a inflației subiacente și a eficacității politicii monetare.

vreodată un dizident la reducerea ratei dobânzii. Robert Holzmann, președintele băncii centrale austriece, a declarat pentru Financial Times: „Deciziile bazate pe date ar trebui să fie decizii bazate pe date”. Comentariu confirmat când sunt contactate de CNBC.

mai Inflația din zona euro Creșterea economică a accelerat la 2,6% de la 2,4% în aprilie, potrivit Eurostat. Banca Centrală Europeană a ridicat și ea Prognoza inflației Următorii câțiva ani.

„În mod clar, previziunile care au fost dezmințite și puse sub semnul întrebării de către BCE însăși au devenit brusc puternice și influente din nou”, a scris Brzeski pe site-ul ING. „Nu este nimic în neregulă cu asta și decizia de a reduce ratele marchează o încercare de a fi din nou o bancă centrală cu adevărat orientată spre viitor”.

Dar a avertizat și despre riscul unui „moment Trichet invers”.

În 2008, fostul președinte al Băncii Centrale Europene Jean-Claude Trichet a majorat ratele dobânzilor „cu puțin înainte ca criza subprime din SUA să se transforme într-o criză financiară globală”. Banca Centrală Europeană a majorat ratele dobânzilor presupunând că criza euro sa încheiat.

„Șase luni mai târziu, noul președinte al BCE, Mario Draghi, a preluat mandatul și a redus ratele dobânzilor exact în momentul în care economia zonei euro a alunecat în recesiune. Îngrijorările legate de „momentul de inversare Trichet” nu au dispărut după întâlnirea de astăzi”.

Aici se află problema. Banca Centrală Europeană a întârziat să majoreze ratele dobânzilor, rămânând în urma Rezervei Federale, dar a preluat conducerea în reducerea ratelor dobânzilor. Oficialii Fed insistă că vor să vadă dovezi clare că inflația încetinește în următoarele luni înainte de a lua în considerare o reducere a ratei.

Ei vor avea mai multe date mâine pentru a evalua starea pieței muncii. Investitorii doresc să vadă o diminuare a economiei pentru a oferi Rezervei Federale mai mult spațiu pentru a reduce ratele dobânzilor. Jeff Cox, CNBC Mai mult Analizați la ce să vă așteptați.

Jenni Reid, Brian Evans, Samantha Subin, Jeff Cox, Yun Li, Tanya Macheel, Hayden Field și Eamon Javers de la CNBC au contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *