June 7, 2024

Joi, 31 august 2023, Credit Suisse Group AG are sediul central în Zurich, Elveția.

Bloomberg |. Getty Images

Un grup de deținători de obligațiuni Credit Suisse a intentat un proces împotriva guvernului elvețian, cerând despăgubiri complete. decizie controversată Notați datoria suplimentară de nivel 1 (AT1) a băncilor eșuate.

Ca parte a Credit Suisse vânzare urgentă ajunge UBS Anul trecut, autoritatea de reglementare elvețiană Finma, orchestrată de guvernul elvețian, a distrus aproximativ 17 miliarde de dolari din AT1 al băncii, reducându-l la zero.

La finalizarea vânzării, acționarii comuni ai băncii au primit plata.

mișcare deţinătorii de obligaţiuni supăraţi și să fie considerat ca având Subvertirea ierarhiilor europene obișnuite În cadrul post-crizei financiare Basel III, plățile compensatorii în cazul unui faliment al băncii, în general, acordă prioritate deținătorilor de obligațiuni AT1 față de investitorii de capital.

Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP, reprezentând reclamanții, explica Compania a intentat joi un proces la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Sud din New York. Acesta a descris decizia Elveției de a reduce valoarea reclamantului AT1 la zero drept „o încălcare ilegală a drepturilor de proprietate ale deținătorilor de obligațiuni AT1”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanțe elvețian a refuzat să comenteze.

Finma și-a apărat anterior decizia de a instrui Credit Suisse să-și anuleze obligațiunile AT1 în martie anul trecut, numind-o „eveniment de supraviețuire“.

Dennis Hranitzky, partener și lider al practicii de litigii suverane a lui Quinn Emanuel, a declarat într-o declarație: „Prin acțiunile sale, Elveția a șters în mod inutil instrumente AT1 în valoare de 17 miliarde de dolari. Încalcă pe bună dreptate drepturile de proprietate ale deținătorilor acestor instrumente.

Valoarea nominală a obligațiunilor AT1 deținute de reclamantă în proces depășește 82 milioane USD. relatează Reuterscitând acest document.

Această fotografie făcută la Geneva pe 24 martie 2023 arată sigla băncii Credit Suisse.

Fabrice Coferini |. AFP |

AT1 este o obligațiune bancară după luare în considerare O formă relativ riscantă de datorie subordonată. Acestea datează din perioada de după criza financiară globală din 2008, când autoritățile de reglementare au încercat să elimine riscul de la contribuabili și să mărească capitalul deținut de instituțiile financiare pentru a le proteja de crizele viitoare.

Unul dintre atributele cheie ale obligațiunilor AT1 este că sunt concepute pentru a absorbi pierderile. Acest lucru se întâmplă automat atunci când cota capitalului scade sub un prag convenit anterior și AT1 este convertit în capitaluri proprii.

— Sophie Kiderlin de la CNBC a contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *