June 7, 2024

Pe 17 ianuarie 2022, sediul GlaxoSmithKline din Londra, Anglia.

Hannah McKay |

Administrația pentru Alimente și Medicamente și-a extins aprobarea vineri GSKvaccin cu virusul sincițial respirator Adulți cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani Cine este expus unui risc mai mare Boala grava de la viruși potențial letali.

Vaccinul, Arexvy, este primul vaccin aprobat de FDA pentru a proteja oamenii de infecția cu RSV. Instituția în primul rând recunoscut oficialGSK va vaccina pacienții în mai 2023 Peste 60 de anisunt mai susceptibili la cazuri severe de virus.

Se pare că RSV provoacă mii de spitalizări și decese la adulții în vârstă în fiecare an dateDe la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Dar virusul poate provoca, de asemenea, boli grave la adulții de 50 de ani și peste, și chiar mai tineri, cu afecțiuni cronice subiacente, cum ar fi astmul, diabetul și insuficiența cardiacă congestivă.

Phil Dormitzer, director pentru dezvoltarea vaccinurilor și cercetarea bolilor infecțioase la GlaxoSmithKline, a declarat într-un interviu că aproximativ 13 milioane de americani cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani sunt expuși unui risc ridicat de boală severă cauzată de infecția cu RSV.

„Este util pentru că, desigur, puteți aborda nevoile medicale ale acelei grupe de vârstă, dar este, de asemenea, plăcut pentru farmaciști să aibă un singur vaccin care poate fi administrat unei populații mai largi, astfel încât să ofere simplitate.”

Vaccinul GlaxoSmithKline nu este încă capabil să acopere noi grupuri de pacienți. Un grup consultativ CDC va vota mai târziu în iunie recomandările pentru vaccinul GlaxoSmithKline, precum și vaccinurile concurente ale companiei. Pfizer si a Vaccinări nou aprobate din modern.

Aprobarea extinsă a FDA ar putea ajuta GSK să-și mențină dominația pe piața RSV mai târziu în această toamnă și iarna, când virusul va domina piața. De obicei răspândit pe scară largă În SUA, shot-ul producătorului britanic de medicamente a fost deja precomandată 1,2 miliarde de lire sterline Vânzările de anul trecut au depășit 890 de milioane de dolari (aproximativ 699 de milioane de lire sterline)Venituri din vaccinul Pfizer.

Directorul comercial al GlaxoSmithKline (GSK), Luke Miels, a declarat la un apel pentru venituri din mai că compania Încă „foarte încrezător”„De-a lungul timpului, vânzările anuale de vârf ale Arexvy vor depăși 3 miliarde de lire sterline.

Domizer a spus că Glaxo a avut un sezon RSV de succes anul trecut, dar a remarcat că compania va „lua întotdeauna concurența în serios”.

El a spus că Arexvy a arătat o eficacitate puternică la pacienții cu afecțiuni de bază.

într-o proces tardivo singură doză de injectare a declanșat un răspuns imun la adulții cu risc ridicat, cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani, care nu a fost mai sever decât ceea ce a fost observat la persoanele de 60 de ani și peste.

Un studiu anterior în etape ulterioare pe grupe de vârstă înaintată a constatat că vaccinul a fost eficient cu aproape 83% în prevenirea bolilor tractului respirator inferior cauzate de RSV și cu aproximativ 94% eficient în prevenirea bolilor severe.

Datele de siguranță pentru adulții cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani au fost, de asemenea, în concordanță cu cele pentru adulții în vârstă de 60 de ani și peste, a spus GSK. Efectele secundare includ oboseală, dureri de cap și dureri musculare și sunt în mare parte uşoare până la moderate ca severitate.

Doza unică de injectare GSK doar puțin mai puțin eficientă la adulții de 60 de ani și peste, după două sezoane de virus Eficacitate 67,2% Preveniți bolile tractului respirator inferior. Domizer a spus că compania va testa eficacitatea vaccinului pe parcursul a trei sezoane RSV pentru a vedea dacă poate oferi o protecție mai lungă.

GlaxoSmithKline studiază, de asemenea, Arexvy în alte grupuri de pacienți pentru a extinde accesul la injecțiile viitoare. Compania se așteaptă să elibereze date din studiu mai târziu în 2024 pentru două grupuri diferite de pacienți: cei cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, care prezintă un risc mai mare de RSV sever, și adulții cu sistem imunitar slăbit.

Compania extinde, de asemenea, acoperirea vaccinului în alte țări, a adăugat Domizer. Autoritățile de reglementare din Europa, Japonia și din alte părți examinează în prezent cererea GSK de a extinde aprobarea Arexvy la adulții cu risc ridicat, cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani.

Un purtător de cuvânt al GSK a declarat pentru CNBC că vaccinul a fost aprobat în aproape 50 de țări.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *