June 7, 2024

Pastilele de slăbit Wegovy de la Novo Nordisk sunt în creștere rapidă în popularitate.

Noor Fotografie |

LONDRA — Creșterea fulgerătoare a pastilelor de slăbit, cum ar fi Wegovy și Mounjaro, generează o serie de noi linii de produse, în timp ce companiile caută să ajungă de partea dreaptă a perturbatorilor din domeniul sănătății.

Sectoarele de la alimente și băuturi până la comerțul cu amănuntul și fitness sunt în centrul atenției, deoarece cererea crește pe fondul îngrijorării că așa-numitele medicamente minune de la Novo Nordisk și Eli Lilly ar putea modifica dramatic obiceiurile consumatorilor.

Cu toate acestea, unele companii spun că îmbrățișează noi oportunități de piață.

Compania olandeză de bioștiințe DSM Firmenich explorează suplimente nutritive pentru a completa și compensa unele dintre efectele medicamentelor de slăbire, a declarat miercuri CEO-ul Dimitri de Vreeze, spunând pentru CNBC că este o dezvoltare naturală pentru industrie.

“Dacă slăbești și ai succes, treci la contorul de sănătate, nutriție și stil de viață pentru că practic vrei să continui cu ceea ce ai. Acolo suntem”, a spus de Vreeze pentru “Squawk Box Europe” de la CNBC rol.

CEO al DSM Firmenich: Concentrați-vă pe inovația în frumusețe și îngrijire a pielii

Injecția de slăbire se bazează pe un grup de medicamente numite agoniști ai receptorilor GLP-1 (peptidă asemănătoare glucagonului 1), care acționează prin imitarea unui hormon intestinal natural care are Ajută la reglarea apetitului creierului.

Unele cercetări suplimentare sunt încă în desfășurare aplicații de sănătate – și potențialele efecte secundare – ale medicamentelor care suprimă pofta de mâncare. Dar de Vreeze a spus că compania sa caută și produse care pot îmbunătăți retenția musculară și aportul de proteine.

“Medicamentele pentru pierderea în greutate au unele efecte secundare care înseamnă că este mai greu să construiești mușchi, este mai greu să menții nivelul de proteine. Și aici avem un rol. Folosim ingrediente, dezvoltăm ingrediente și este un fel de compensare”, a spus el.

Novo Nordisk și Eli Lilly nu au răspuns imediat la cererea de comentarii a CNBC.

Furnizarea de bunuri de larg consum către companiile aeriene

DSM nu este singura companie care caută să valorifice piața în creștere a medicamentelor pentru slăbit.

Gigantul alimentar elvețian Nestle Produs nou anunțat luna trecută Seria de alimente congelate Vizează dependenții de droguri GLP-1. Gama Vital Pursuits va fi lansată inițial cu 12 produse, inclusiv boluri și pizza integrale și sunt concepute pentru a servi drept „însoțitori” nutriționali pentru medicamente, a spus compania. explica.

CEO Mark Schneider a spus CNBC Săptămâna trecută, în timp ce medicamentele pentru slăbire schimbă comportamentul consumatorilor, „nevoile nutriționale nu dispar”.

Medicamentele GLP-1 „vor fi cu siguranță un plus interesant la toate celelalte nevoi pe care încercăm să le îndeplinim în industria alimentară”, a spus Schneider.

CEO-ul Danone, Antoine de Saint-Affrique, a mai spus a spus CNBC În aprilie, el a considerat GLP-1 un „complement” pentru compania alimentară franceză, adăugând că acestea nu vor face decât să crească cererea pentru produsele sale nutritive.

CEO-ul Nestlé spune că nevoile nutriționale ale consumatorilor de droguri GLP-1 „se schimbă”

Cu toate acestea, analiștii Barclays au spus că nu este sigur dacă pastilele de slăbit îi vor face pe consumatori mai mult sau mai puțin dispuși să cumpere produse de sănătate.

„Adoptarea optimă a medicamentelor GLP-1 ar putea fi privită ca alternative la categoriile de alimente mai potrivite pentru sănătate și bunăstare”, a spus analistul Andrew Lazar într-o notă de cercetare anul trecut.

„Aceasta fiind spuse, consumatorii ar putea, de asemenea, să mănânce mai multe alimente pentru controlul greutății, deoarece se străduiesc să mănânce mai sănătos și să înlocuiască alternative de gustări mai indulgente cu astfel de produse”, a adăugat el.

Analiștii băncii au adăugat că schimbarea ar putea avea un impact similar asupra restaurantelor, comercianților cu amănuntul de produse alimentare și companiilor de livrare care „au mișcat agresiv” pentru a accepta medicamentele. Dacă consumatorii cred că drogurile pot „compensa” dependența, companiile de fast-food, inclusiv Yum Brands și Shake Shack de la KFC sunt potențiali beneficiari.

Companiile aeriene au, de asemenea, mult de câștigat din reducerea numărului de pasageri, deoarece se concentrează tot mai mult pe reducerea costurilor cu combustibilul pentru avioane. într-un septembrie note Analistul Jefferies, Sheila Kahyaoglu, a citat Bloomberg liniile aeriene Unite Dacă greutatea medie a pasagerului ar scădea cu 10 lire sterline, 80 de milioane de dolari ar fi economisiți anual.

Chiar și companiile de ambalare farmaceutică, cum ar fi cele din Germania, ar putea beneficia, a spus Barclays Gerresheimer Veniturile din industria medicamentelor de slăbit de 100 de miliarde de dolari sunt de așteptat să crească cu 2-4%.

Concurența pentru medicamentele de slăbit devine din ce în ce mai acerbă

Nu este clar dacă astfel de suplimente pot reproduce creșterea fulgerătoare a companiilor de medicamente pentru slăbit precum Novo Nordisk și Eli Lilly.

„Credem că este prea devreme pentru investitori să se poziționeze în mod clar în afara acțiunilor din domeniul sănătății cu privire la impactul medicamentelor GLP-1, iar gama de scenarii potențiale este foarte largă”, au scris analiștii Barclays.

Medicamentele pentru pierderea în greutate vor exploda în 2024, odată cu creșterea cererii

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *