June 7, 2024

Candidatul la președinție Donald Trump a fost huiduit și zbuciumat de mulți din mulțimea zgomotoasă de la convenția națională a Partidului Libertarian de sâmbătă seara, în contrast cu adularea pe care a primit-o la mitinguri din partea susținătorilor săi fideli.

Brendan McDermid |

candidat republican la președinție Donald Trump Joi, el a spus că, dacă va câștiga alegerile, ar putea impune tarife pentru țări, inclusiv China, care nu limitează fluxul de imigranți fără acte de pe teritoriile lor către Statele Unite. alegeri din SUA Noiembrie.

Trump a făcut aceste comentarii în timp ce răspundea la întrebările audienței la un eveniment din statul de luptă electoral de frontieră Arizona, fără a preciza amploarea tarifelor pe care le-ar impune în acest caz.

Când a fost întrebat cum să reducă imigrația ilegală în Statele Unite, Trump a spus: „Avem o putere economică extraordinară, Trump a spus că, dacă țări precum China nu ajută la limitarea imigrației în Statele Unite, „Vom accepta aceste așa-numite tarife”. .

Trump a avertizat că, dacă alte țări nu contribuie la reducerea tarifelor, ar putea „impune tarife semnificative asupra țării” dacă va fi reales.

Securitatea frontierei și imigrația au devenit principalele probleme cu care se confruntă americanii în perioada premergătoare alegerilor. Alegerile din 5 noiembrie Unde se va confrunta Trump cu Statele Unite? Președintele Joe BidenDemocrații în revanșa cursei de la Casa Albă din 2020.

Majoritatea persoanelor care intră ilegal în Statele Unite provin din America Latină. Potrivit datelor guvernului SUA, Poliția de Frontieră din SUA a arestat peste 27.000 de imigranți chinezi care traversau ilegal granița cu Mexicul între 1 octombrie 2023 și 30 aprilie 2024, ca parte a unei creșteri puternice a sosirilor din China.

A fost primul eveniment de campanie al lui Trump de când un juriu din Manhattan, pe 30 mai, l-a găsit vinovat pentru toate cele 34 de acuzații cu care s-a confruntat, inclusiv pentru falsificarea dosarelor de afaceri pentru a acoperi uciderea fostului său avocat, Michael Cohen, în 2016. O plată de 130.000 de dolari către actrița de film pentru adulți Stormy Daniels înainte de alegeri.

Trump a negat orice faptă greșită și a promis că va face apel la verdict. Joi, el a numit procesul „macelat”.

Trump a criticat eforturile recente ale lui Biden de a reprima persoanele care trec ilegal granița de sud a SUA, o interdicție de azil similară cu restricțiile pe care a încercat să le adopte când era președinte.

Biden a luat măsuri executive marți pentru a impune o interdicție largă de azil imigranților care trec ilegal granița dintre SUA și Mexic.

Trump a susținut că noul plan al lui Biden a fost „revoltător” și o concesie la „moarte și eșec” la graniță, chiar dacă măsurile lui Biden reflectau politicile din epoca lui Trump de a descuraja potențialii migranți.

Biden și-a întărit atitudinea Securitatea frontierei a intrat în centrul atenției, deoarece imigrația a devenit o problemă politică majoră pentru el.

Sondajul Frank Luntz spune că Biden trebuie să se concentreze mai mult pe combaterea inflației și soluționarea imigrației

Trump a adoptat o atitudine dură cu privire la imigrație, o piesă centrală a administrației sale și a promis o represiune masivă dacă va fi reales.

Migranții prinși trecând ilegal granița ar putea fi deportați rapid sau returnați în Mexic sub ordinul lui Biden, care intră în vigoare miercuri.

Departamentul pentru Securitate Internă a declarat că se fac excepții pentru copiii neînsoțiți, persoanele care se confruntă cu amenințări medicale sau de securitate grave și victimele traficului de persoane.

Trump a numit măsurile lui Biden „prostii”, provocând scandații de „prostii” din partea spectatorilor prietenoși din Phoenix. Trump a spus că va abroga măsurile lui Biden în prima sa zi de mandat, dacă va fi reales.

Trump a susținut fără dovezi că interdicția lui Biden de azil ar permite a cel puțin 2 milioane de „trăgători ilegali de străini” să intre în Statele Unite în fiecare an.

Campania Trump nu a răspuns imediat când a fost întrebat cum a ajuns Trump la acest număr.

Patrula de Frontieră din SUA a reținut aproximativ 2 milioane de imigranți care au trecut ilegal granița în anul fiscal care s-a încheiat pe 30 septembrie 2023, iar țara a înregistrat cifre similare în acest an. Dar ultimele mișcări ale lui Biden vizează reducerea încercărilor de trecere a frontierei, nu menținerea nivelurilor actuale.

Trump a mai spus că ar putea aduce trupele americane staționate în străinătate înapoi acasă pentru a patrula granița de sud.

Biden a făcut eforturi fără succes de luni de zile pentru a adopta un proiect de lege în Senat pentru a consolida securitatea la frontieră dezvoltat de grupuri bipartizane, dar republicanii l-au respins după ce Trump s-a opus.

„Donald Trump a blocat cea mai dură și mai corectă legislație de frontieră bipartizană dintr-o generație”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei Biden, Kevin Munoz, într-o declarație „A făcut acest lucru pentru că a crezut că îl va ajuta politic. Muñoz a adăugat că rolul lui Trump în abrogarea proiectului de lege i-a permis. să susțină că sistemul de imigrație este „stricat”.

La evenimentul Trump, mai multe persoane au fost scoase pe targi, suferind de un insolat, după ce au stat ore în șir la coadă, la temperaturi apropiate de 110 grade Fahrenheit (43 de grade Celsius).

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *