June 8, 2024

Elon Musk, co-fondatorul Tesla și SpaceX și proprietarul X Holdings Corp., vorbește la Conferința Globală a Institutului Milken de la Hotelul Beverly Hilton pe 6 mai 2024 în Beverly Hills, California.

Apu Gomez |. Getty Images

Fondul suveran de investiții de 1,7 trilioane de dolari din Norvegia a anunțat sâmbătă că va vota împotriva aprobării pachetului de compensații de 56 de miliarde de dolari al directorului executiv Tesla, Elon Musk, care urmează să fie votat săptămâna viitoare. Judecătorul Delaware a fost invalidat mai devreme anul asta.

Fondul este al optulea cel mai mare acționar al Tesla, potrivit datelor Bursei de Valori din Londra.

Salariul lui Musk, cel mai bine plătit pentru un CEO din America corporativă, a fost aprobat în 2018, dar a fost Judecător La începutul acestui an, el a spus că suma este nedreaptă pentru acționari, numind-o „o sumă incalculabilă”.

Fondul a spus că a apreciat „valoarea semnificativă generată sub conducerea domnului Musk de la data acordării în 2018”.

„Rămânem îngrijorați de mărimea totală a premiilor, de structura declanșatorilor de performanță, de diluare și de lipsa de atenuare a riscului persoanelor cheie”, a declarat operatorul de fonduri Norges Bank Investment Management (NBIM).

În 2018, fondul a votat împotriva pachetului.

„Vom continua să căutăm un dialog constructiv cu Tesla pe această temă și pe alte subiecte”, a adăugat NBIM.

Fondul, care deține 0,98% din acțiuni în valoare de 7,7 miliarde de dolari, potrivit datelor fondului, a criticat compensarea CEO-ului.

Anul trecut, comitetul a votat împotriva a mai mult de jumătate din pachetele salariale ale CEO-ului din SUA care depășesc 20 de milioane de dolari, avertizând că acestea nu sunt în concordanță cu crearea de valoare pe termen lung pentru acționari.

uniune

Fondul a mai spus că va vota în sprijinul unei propuneri a acționarilor care solicită Tesla să adopte politici privind libertatea de asociere și negocieri colective, o victorie pentru sindicatele care doresc să exercite influență asupra producătorului auto american.

Votul vine în timp ce Tesla continuă să se confrunte Acțiune industrială în SuediaMecanicii acesteia sunt în grevă din 27 octombrie într-unul dintre cele mai lungi conflicte de muncă din țară.

Fondul de avere norvegiană, care deține 1,5% din acțiunile cotate la nivel mondial, a susținut, de asemenea, o propunere a acționarilor în 2022 prin care a cerut Tesla să adopte politici care respectă drepturile muncii, cum ar fi libertatea de asociere și negocierea colectivă.

Producătorii de vehicule electrice se confruntă recul În regiunea nordică, de la sindicate și unele fond de pensii A respins cererile mașinilor suedezi pentru drepturi de negociere colectivă cu privire la salarii și alte condiții.

Texas

Fondul de avere a votat pentru mutarea domiciliului producătorului de mașini electrice din Delaware în Texas. Musk caută voturi După ce un judecător din Delaware i-a invalidat salariul.

Fondul a mai spus că va vota pentru a sprijini o propunere de alegere a fratelui lui Musk, Kimbal, în vârstă de 51 de ani, în consiliul de administrație al Tesla. Fondul a votat pentru alegerea sa în 2018, potrivit datelor fondului.

Acționarii Tesla vor vota salariul lui Musk și realegerea directorilor, inclusiv Musk fratela ședința anuală programată pentru 13 iunie.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *