June 8, 2024

CEO-ul Forge Global lansează primul indice al piețelor private

CEO-ul unei platforme de tranzacționare alternativă dorește să revoluționeze investițiile în capital privat pentru a ajuta la ușurarea unei piețe inițiale de oferte publice stagnante.

Așa că Kelly Rodriques de la Forge Global a colaborat cu Accuidity pentru a lansa indicele Forge Accuidity Private Market în această primăvară.

Scopul final: facilitarea accesului mai multor investitori în unicorni.

„Aceasta este o inovație financiară majoră care se întâmplă”, a spus Rodriquez pentru CNBC.ETF Edge” în această săptămână „În viitor… produsele indexate și alte inovații financiare vor face posibilă participarea fiecărui investitor.

Forge Accuidity Private Market Index este format din 60 de companii private, inclusiv SpaceX, Stripe și Epic Games, conform site-ului Forge Global. Dar de acum, investitorii obișnuiți încă nu pot intra.

„Regula de astăzi este că trebuie să ai o valoare netă minimă pentru a atinge pragul pentru a fi recunoscut”, a spus Rodriquez.

Aceasta înseamnă că, chiar și cu noua mișcare a lui Forge, doar investitorii instituționali și persoanele cu valoare netă ridicată vor putea cumpăra acțiuni. Dar oricine, acreditat sau nu, poate vinde acțiuni la companiile sale private pe platformă. Cu toate acestea, aceste companii au în continuare dreptul de a refuza tranzacțiile pe platformă.

Rodríguez speră că aceste reglementări se vor schimba pe măsură ce interesul investițiilor private crește.

„Vom vedea în curând o lume în care investitorii neacreditați pot intra într-un coș de acțiuni indexate și pot paria pe 60 până la 70 de nume, teme, la fel ca pe piețele publice, iar asta va deschide cu adevărat ușa.

Disclaimer

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *