June 10, 2024

Akio Toyoda, președintele Consiliului de administrație al Toyota Motor Corporation, se înclină în timpul unei conferințe de presă la Tokyo, pe 3 iunie 2024.

Yuichi Yamazaki |. AFP |

Acțiunile producătorilor auto japonezi au scăzut brusc de la recesiunea țării Ministerul Transporturilor descoperă date false Folosit pentru a certifica anumite modele în urmă cu o săptămână, luni.

Acțiunile celui mai mare producător de automobile din Japonia Toyota Acțiunile au scăzut cu mai mult de 5,4% săptămâna trecută, după ce scandalul a izbucnit pe 3 iunie, dar au început să-și revină luni. Numai săptămâna trecută, producătorul auto a pierdut 2,45 trilioane de yeni (15,62 miliarde de dolari) din valoarea de piață.

acțiuni MazdaAl doilea mare producător de automobile din țară a scăzut cu 7,7% în aceeași perioadă, pierzând 80,33 miliarde de yeni, sau 511,8 milioane de dolari, din valoarea de piață săptămâna trecută.

gamă largă Inspecția Ministerului Funcțiilor, Infrastructurii, Transporturilor și Turismului Alți producători de automobile, inclusiv Honda, Suzuki și Yamaha, au avut, de asemenea, nereguli în cererile lor de certificare.

săptămâna trecută, Honda’Acțiunile S au scăzut cu 5,75%, motor Yamaha a scăzut cu 2,2%, în timp ce Suzuki Motors A scăzut ușor cu 0,3%.

Acțiunile tuturor acestor companii au fost mai mari luni. Toyota a crescut cu 1,7%, Honda cu 2,13%, iar Mazda cu 1,7%. Acțiunile Suzuki și Yamaha au crescut, de asemenea, ușor.

Pictograma graficului bursierPictograma graficului bursier

Ascunde conținutul

Toate cele cinci companii au transmis date false de testare sau, în cazul Toyota și Mazda, au falsificat vehiculele folosite în testele de impact.

Toyota a anunțat pe 3 iuniePotrivit raportului de investigație al departamentului, Japonia va suspenda temporar livrările și vânzările a trei modele produse în prezent în Japonia, și anume Corolla Fielder, Corolla Axio și Yaris Cross.

Președintele Toyota, Akio Toyoda, și-a cerut scuze clienților și părților interesate ale companiei, admițând că șapte dintre modelele sale „au fost testate folosind metode care diferă de standardele definite de autoritățile naționale”.

Respectiv, Mazda spune că s-a suspendatRoadster RF și Mazda 2 sunt la vânzare începând cu 30 mai.

Cu toate acestea, ambele companii au spus că clienții pot continua să-și conducă mașinile.

Ministerul Transporturilor a declarat că va efectua inspecții la fața locului la cinci companii despre care s-a raportat că s-au angajat într-un comportament neadecvat.

Inspecția producătorilor de automobile japonezi vine în mijloc Filiala Toyota Daihatsu a declarat în decembrie că va opri livrările Toate vehiculele în străinătate și în Japonia. Investigațiile anterioare în scandalul de siguranță au găsit probleme cu aproximativ 64 de modele, dintre care 22 au fost vândute sub marca Toyota.

Dafa a declarat în aprilie anul trecut că 88.000 de mașini mici au fost testate pentru siguranța impactului lateraldintre care majoritatea sunt vândute sub marca Toyota.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *