June 10, 2024

„Vânzări” este cel mai frecvent termen de căutare folosit de recrutorii indieni pe platforma de recrutare și potrivire Indeed.

Trei încuietori |. Getty Images

India poate fi unul dintre ei economie cu cea mai rapidă creștere Într-o lume în care găsirea unui loc de muncă poate fi o provocare Șomajul crește A fost de 8% în ultimele luni.

Dar nu numai că persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se luptă să-și găsească de lucru, ci și angajatorilor le este mai greu să recruteze în anumite industrii, potrivit sondajelor recente. Date publicate de Indeed.

Cercetătorii de la platforma globală de recrutare și potrivire au descoperit că cei mai obișnuiți termeni de căutare folosiți de recrutori pe site în 2023 au inclus vânzări, contabilitate și asistență medicală, observând că acest lucru sugerează că aceste domenii sunt printre cele mai greu de găsit talente.

„Reluarea vânătoarei este un pas proactiv, care sugerează că alte strategii (mai pasive), cum ar fi simpla postare de anunțuri de angajare online, nu au avut la fel de succes”, se arată într-o postare de blog. poştal Într-adevăr.

„Cred că vorbește despre un anumit sentiment de urgență în rândul recrutorilor și angajatorilor cu privire la roluri care sunt deosebit de greu de ocupat”, a declarat Callam Pickering, economist senior pentru Asia Pacific la Indeed. CNBC a făcut-o.

Termeni de căutare populari pentru angajatorii indieni

Potrivit cercetării Indeed, „vânzări” este termenul cel mai frecvent căutat de către angajatorii indieni și va reprezenta 10% din toate căutările de CV-uri pe platformă până în 2023.

Acesta va fi, de asemenea, termenul de căutare numărul unu în Singapore până în 2023, reprezentând 8% din toate căutările de CV de către angajatorii din națiunea insulară, potrivit Indeed.

„Cred că vânzările pot fi o industrie foarte stresantă, cu o rotație mare a angajaților și un risc ridicat de epuizare, așa că cred că este foarte potrivită pentru a fi o industrie în care există o lipsă generală și angajarea este adesea foarte dificilă”, a spus Pickering.

Iată și alți termeni obișnuiți de căutare pentru angajatorii din India în 2023, potrivit Indeed. Acest procent reprezintă ponderea totală a căutărilor de recrutori din țară.

  1. 10% din vânzări
  2. Contabilitate 2%
  3. Asistenta 1%
  4. Apelanți 0,94%
  5. mecanic0,9%

În plus, șeful de vânzări pentru Indeed India, Sashi Kumar, a declarat pentru CNBC Make It: „Vânzările și contabilitatea sunt implicate în diverse industrii și afaceri, așa că sunt la mare căutare”. El a adăugat că proporția postărilor de locuri de muncă din aceste industrii a crescut și ea din 2020.

În 2023, termenul „asistentă” s-a clasat pe locul al treilea cel mai căutat de către angajatorii indieni pe Indeed.

Kumar a spus că, în timp ce locurile de muncă de asistență medicală sunt populare în India, „profesionistii indieni din asistență medicală caută din ce în ce mai mult oportunități în țări precum Australia, Canada, Marea Britanie și SUA”.

„Apelanții telefonici” și „mecanicii” au fost, de asemenea, în primele cinci, deși fiecare a reprezentat mai puțin de 1% din căutările din India.

„Este demn de remarcat faptul că, pe măsură ce industria serviciilor din India continuă să se extindă, cererea de apelanți a crescut și ea”, a spus Kumar. „Apelurile telefonice sunt, de asemenea, o modalitate relativ rentabilă de a ajunge la clienți, în special pe o piață precum India, ceea ce o face o opțiune atractivă pentru companii.”

În plus, Kumar a spus că India a promovat puternic dezvoltarea vehiculelor electrice, ceea ce creează un nou val de cerere pentru mecanică. În plus, țara se îndreaptă către „indigenizare” – procesul de a face lucrurile mai locale, sau mai potrivite pentru populația și cultura locală.

„Prin lucruri precum”Fabricat in India„Pentru a crește producția internă și a reduce dependența de importuri, cererea de tehnicieni calificați în fabricile de producție și producție este în creștere”, a spus Kumar, adăugând că acest lucru ar putea duce în cele din urmă la o cerere mai mare de mecanici calificați în țară.

Alți termeni populari de căutare în top 10 pentru recrutori din India includ „executiv de dezvoltare a afacerii”, „asistent medical autorizat”, „electrician”, „designer grafic” și „Dezvoltator PHP,” se referă la persoanele care dezvoltă site-uri web, programe sau aplicații folosind limbajul de programare PHP.

Vrei să câștigi niște bani în plus în afara serviciului tău de zi cu zi? Inregistreaza-teNoul curs online al CNBC Cum să câștigi venit pasiv online Aflați despre fluxurile de venit pasive comune, sfaturi pentru început și povești de succes din viața reală.

adăuga,Abonați-vă la CNBC Make It Newsletter Obțineți sfaturi și trucuri pentru a avea succes în muncă, bani și viață.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *