June 10, 2024

Un comerciant lucrează în timpul orelor de închidere ale Bursei de Valori din New York (NYSE) pe Wall Street din New York, pe 17 martie 2020.

Johannes Eisler |. AFP |

Acest raport provine din CNBC Daily Open de astăzi, buletinul nostru informativ pentru piețele internaționale. CNBC Daily Open îi ține pe investitori la curent cu tot ce trebuie să știe, indiferent unde se află. Îți place ce vezi? Vă puteți abonaAici.

Ce trebuie să știi astăzi

avans de extrema dreapta
Președintele francez Macron a spus că o va face
dizolva parlamentul și a cerut un nou vot legislativ după ce partidul său Ennahda a suferit o înfrângere zdrobitoare la alegerile UE. Sondajele la ieșire au arătat că Mitingul Național de extremă-dreapta a lui Marine Le Pen a câștigat 31,5% din voturi, în timp ce partidul lui Macron a câștigat 14,5%. O victorie a lui Le Pen la noi alegeri ar însemna că Macron nu va avea control asupra politicii interne pentru restul mandatului său prezidențial, care se încheie în 2027. A avut loc pe 7 iulie. alegerile pentru Parlamentul European, au arătat sondajele la ieșire din sondaj duminică seara. Detalii despre Karen Gilchrist de la CNBC val de aripa dreapta Ce ar putea însemna pentru Europa și nu numai.

saptamana castigatoare
Toți cei trei indici bursieri majori de pe Wall Street au înregistrat câștiguri săptămânale, inclusiv Indicele Nasdaqîn creștere cu 2,38%, urmată de Indicele S&P 500Creștere de 1,32%, Dow Jones Industrial Averageîn creștere cu 0,29%. Vineri, S&P 500 capăt plat după stabilirea unui nou maxim intraday. Dow Jones a scăzut cu 87 de puncte, iar Nasdaq-ul a scăzut cu 0,23%. Acțiunile au revenit de la presiunea timpurie după raportul de locuri de muncă mai puternic decât se aștepta, stimulând pe 10 ani Ministerul de Finante Ieșirea depășește Până la 15 puncte de bază. pretul petrolului a anunţat Pierdere în a treia săptămână Datorită planurilor OPEC+ de a crește oferta.

În niciun caz, Musk
Fondul suveran de avere de 1,7 trilioane de dolari al Norvegiei, TeslaAl optulea mare acţionar va votul nu Pachetul de compensare de 56 de miliarde de dolari al lui Elon Musk. Fondul s-a opus anterior schemei în 2018 și rămâne îngrijorat de dimensiunea, structura și lipsa de garanții. Deși a recunoscut succesul Tesla sub Musk, fondul a criticat compensarea excesivă a CEO-ului și caută un dialog continuu cu compania.

Pisicuța care răcnește are jocuri
Keith Gill, o personalitate de internet cunoscută pentru rolul său în frenezia stocurilor de meme GameStop, găzduiește prima sa. Trăi În urmă cu trei ani, el și-a reiterat poziția optimistă față de retailer, în ciuda scăderii recente a vânzărilor și a emisiunii de acțiuni. Gill, care a fost descris ca un „pisoi care urla” și „profund valoros pe diverse platforme de socializare”, a dat puține motive în spatele mizei sale masive. Prețul acțiunilor companiei a fost suspendat de mai multe ori în timpul transmisiunii în direct și s-a închis cu aproape 40% în acea zi. Cotele GameStop scad înainte de transmisia live Câștiguri dezamăgitoare.

PIB-ul Japoniei crește după revizuire, euro scade
a Japoniei Index Nikkei 225 A crescut cu 0,64% după ce datele revizuite ale PIB-ului au arătat că economia a încetinit mai puțin decât se aștepta, crescând speranța unei creșteri a ratelor. coreeană Cospi scădere cu 0,52%. acest EURO Apelul lui Macron alegeri anticipate. piaţă Piețele din Australia, Hong Kong și China continentală sunt închise de sărbătorile legale.

(PRO) Nvidia m-a surprins

săptămâna trecută, Nvidia A depășit pentru scurt timp Apple și a devenit a doua cea mai mare companie listată din Statele Unite, cu o valoare de piață de peste 3 trilioane de dolari. Creșterea a fost determinată de cererea în creștere pentru cipurile de înaltă performanță ale Nvidia, care sunt esențiale pentru antrenarea modelelor de inteligență artificială, împingând această măsură cheie de performanță, Şocant Un ofițer șef de investiții.

linia de jos

Peste 600.000 de telespectatori s-au conectat pentru a viziona emisiunea lui Keith Gill debut foarte așteptat După trei ani de absență. A Transmisiune live de 50 de minute Cu „Roaring Kitty” (porecla lui Gill pe YouTube), plasată pe o imagine pe ecran verde a topului live al GameStop.

În timp ce Gill rămâne o „legendă” pentru adepții săi, Wall Street a înțeles cu greu acest fenomen.

În 2001, „Ai un dușman și asta este vânzător în lipsă“, Steve Sosnick, strateg șef la Interactive Brokers, a declarat pentru Money Movers. „Se simte mai cinic, nu există un inamic clar în această situație, este mai mult despre cum creștem stocul.

Cu toate acestea, inamicul rămâne Wall Street și ecosistemul său. Securities and Exchange Commission este ancheta E*Trade, care tranzacționează opțiunile GameStop și platforma de tranzacționare a lui Gill, ia în considerare să-l concedieze, potrivit Wall Street Journal.

Pentru a fi clar, Gill nu le-a spus adepților săi să schimbe GameStop prin intermediul rețelelor sociale. Când și-a încheiat streamul live, Gill le-a rugat pe adepții săi „Uită-te la asta. Cred că o să încheiem streamul live acum a fost o pauză dramatică la mijloc”. Câteva clipe mai târziu, prețul acțiunilor GameStop a scăzut cu încă 1%, tranzacționarea a fost suspendată și Gil a râs.

unu X Explicația utilizatorului„Roaring Kitten arată cum algoritmii vând acțiuni pe baza cuvintelor cheie.”

La trei ani de la nebunia inițială a memelor, mentalitatea „noi versus ei” rămâne. Robinhood Markets, unde tranzacționarea cu meme a început în urmă cu trei ani, a lansat un serviciu de tranzacționare 24 de ore pe zi pentru investitorii de retail.Până de curând i s-a refuzat accesul la tranzacționare după orele de program, la multe oferte publice inițiale și la tranzacționare de înaltă frecvență. Vlad Tenev „Credem că orice produs care este disponibil pentru investitorii instituționali ar trebui să fie disponibil pentru investitorii de retail”, a spus el pentru „Squawk Box” de la CNBC.

Între timp, Jill Legenda doar crește, dar nu scade niciodată. „A crescut cu 550 de milioane ieri și a scăzut cu 230 de milioane a doua zi fără să transpire, acest tip este o legendă absolută”, a scris @walkingpeepo pe YouTube. Un altul a scris: „De la 50.000 la 500 de milioane, ești o legendă, un Robin Hood modern (sic).

În ceea ce privește finalul, deocamdată, Gill deține în continuare opțiunile și stocurile GameStop.

Este a doua cea mai tranzacționată acțiune și opțiune pe platforma de tranzacționare a Interactive Brokers după Nvidia, a spus Sosnick, adăugând: „Este Nvidiapiața în care facem comerț cu toții.” Nvidia a reprezentat o treime din câștigurile S&P 500 în acest an.

Karen Gilchrist de la CNBC, Katrina Bishop, Lim Hui Jie, Jeff Cox, Brian Evans, Tanya Macheel, Spencer Kimball, Fred Imbert, Yun Li, Alex Harring și Kif Living au contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *