June 10, 2024

Family office-urile devin din ce în ce mai des propriile fonduri de capital privat și investesc direct în companii, arată un nou sondaj.

Un sondaj al family office-urilor realizat de BNY Mellon Wealth Management a arătat că majoritatea (62%) dintre family office-urile au făcut cel puțin șase investiții directe anul trecut, cumpărând acțiuni la companii private sau acordând împrumuturi.

Mai multe family offices (71%) plănuiesc să facă aceeași sumă sau mai multe investiții directe în 2024. S-a triplat din 2019si al lor Activele totale estimate la 6 trilioane de dolari Sau, mai important, afluxul de bani de tip family office în companiile private ar putea remodela piețele private și industria de capital privat.

„Investiția directă oferă oportunități interesante pentru birourile de familie de a-și valorifica capacitățile unice”, se spune în raport.

Primiți Insider Wealth livrat direct în căsuța dvs. de e-mail

Birourile de familie – brațele de investiții private ale familiilor bogate – sunt adesea fondate de antreprenori care se pricep la conducerea companiilor private, se arată în raport. Investițiile directe le permit să contribuie cu expertiza și consultanța de management, precum și cu capitalul lor, companiilor din portofoliu.

În același timp, companiile private sunt din ce în ce mai atrase de birourile de familie, pe măsură ce băncile înăsprește creditele și firmele de capital privat tranzacționează mai puțin. Birourile de familie au avantajul de a oferi un capital mai răbdător, deoarece investesc adesea decenii sau chiar generații.

„Tranzacțiile de succes de pe piața privată captează prima de lichiditate, ceea ce înseamnă că au potențialul de a obține randamente mai mari decât investițiile pe piața publică sau chiar pe piața privată”, se arată în raport.

De asemenea, birourile de familie coinvestesc cu firme de capital privat, care pot reduce comisioanele și pot crește plățile de dobândă reportată.

Desigur, investițiile directe se confruntă și cu provocări. Family office-urile reușesc adesea în industriile în care family office-ul a acumulat bogăție sau are o expertiză specială, ceea ce îi poate limita sfera investiției. Pentru birourile de familie mici, efectuarea unei diligențe adecvate (înțelegerea unei înțelegeri profunde a finanțelor și managementului unei companii) poate fi dificilă. Drept urmare, mulți apelează la marile firme de gestionare a averii și la consilieri comerciali pentru ajutor.

În timp ce două treimi din birourile de familie efectuează verificări interne privind investițiile directe, aproape jumătate caută și sfaturi de la consilierii de investiții.

Nu ratați aceste rapoarte exclusive de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *